One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Hoe kan ik bij het boeken van een factuur aangeven dat een bepaald percentage naar een G-rekening moet worden betaald?

Wanneer u een bepaald bedrag van een inkoopfactuur naar een andere bankrekening dient over te maken kunt u tijdens het invoeren van de inkoop factuur middels de knop 'Condities' het termijnenscherm openen. Hier kunt u middels de knop 'Bewerken' het termijnen detailscherm openen. In dit scherm kunt u de termijn splitsen, en bij ieder deel een aparte bankrekening koppelen waar het bedrag naartoe overgemaakt dient te worden.

Bij het boeken van de verkoopfactuur kunt u dezelfde werkwijze hanteren. Alleen dient u dan bij ieder deel een aparte bankrekening te koppelen waarop uw klant het bedrag dient over te maken.

Bij het verkopen kunt u tevens een voorgedefinieerde betalingsconditie gebruiken waarin uw G-rekening is opgenomen.
U dient eerst een eigen G-rekening aan te maken. Vervolgens maakt u een betalingsconditie aan waarbij u de termijnen van de betalingsconditie splitst. Bij het percentage dat op uw 'normale' bankrekening overgemaakt dient te worden, koppelt u het betaalmiddel van uw 'normale' bankrekening. Bij het deel dat op de G-rekening overgemaakt dient te worden koppelt u het betaalmiddel van uw G-rekening.

Daarnaast kunt u op uw factuurlay-out de velden 'Bankrekening' en 'Bedrag' toevoegen in het blok 'Betalingstermijn'.

Bij het afdrukken van de factuur met deze lay-out, worden dan de twee aparte termijnen met het bijbehorende betaalmiddel getoond.

Meer informatie

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 16.466.857
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 380  Attachment:
 Disclaimer