One moment please...
 
Exact Financials   
 

Sales - Onderhouden: Vertegenwoordiger

[Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Algemeen, Vertegenwoordigers]

Vertegenwoordigers zijn vaak het eerste contact met uw klanten. Als u vertegenwoordigers, dealers, verkopers of agenten gebruikt om uw producten te verkopen, is het mogelijk om bij te houden wie wat verkoopt. Zo kunt u per persoon zien wie verantwoordelijk is voor welk deel van de omzet. Door aan elke order die u invoert een vertegenwoordiger te koppelen, kunt u hun verrichtingen volgen.

 

Vertegenwoordiger
Voer een unieke code en bijbehorende omschrijving in om de vertegenwoordigers te definiëren. De vertegenwoordiger kan worden geselecteerd bij het aanmaken van een verkoopfactuur in de kopregel. Vertegenwoordigers kunnen worden ingevoerd in de kopregel van de order of de verkoopfactuur. Zo kunt u de verkopen van een vertegenwoordiger bijhouden. U kunt een vertegenwoordiger aan een debiteur koppelen in [Debiteuren, Stamgegevens, Onderhoud debiteuren]. De aan de debiteur gekoppelde vertegenwoordiger zal bij het invoeren van een order of een factuur als standaard worden getoond. Als u geen vertegenwoordiger aan een debiteur hebt gekoppeld, dan zal de vertegenwoordiger getoond worden die u kunt selecteren in [Bestand, Administratie instellingen, Algemene verkoopinstellingen] op het tabblad 'Verkoop'. U kunt een overzicht krijgen van aangemaakte vertegenwoordigers in [Stamgegevens, Overzichten, Algemeen, Vertegenwoordigers]. Het verwijderen van een vertegenwoordiger kan in hetzelfde menupad als waar de vertegenwoordigers worden aangemaakt. U kunt geen vertegenwoordigers verwijderen waarvan nog gegevens aanwezig zijn in de omzetstatistieken.

Tabblad - Algemeen

Kostenplaats
Selecteer de kostenplaats die u aan de vertegenwoordiger wilt koppelen. Als u een order of verkoopfactuur invoert, voor de debiteur waar deze vertegenwoordiger aan gekoppeld is, zal deze kostenplaats als standaard ingevuld worden. Als u geen vertegenwoordiger heeft gekoppeld aan de debiteur waarvoor u een order of factuur invoert, zal de kostenplaats uit de instellingen worden getoond als standaard.

Status
Geef de activeringsstatus aan. Zie ook: [(de-)Activeren stamgegevens].  

Tabblad – Documenten

Koppel de gewenste documentatie. Zie ook: [documenten koppelen].

 


Exact Financials Enterprise > Sales Invoice and Order > Stamgegevens, Algemeen > Vertegenwoordiger


     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 17.495.541
 Assortment:  Date: 20-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer