One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Product update 7.33.02: Betaallink in gemailde facturen (Mollie)

Vanaf versie 7.33.02 kan in een gemailde verkoopfactuur een betaallink meegestuurd worden.

In versie 7.33 kan aan een gemailde factuur een betaallink toegevoegd worden zodat uw klant direct vanuit de per email verstuurde factuur een betaling kan doen. Ervaring heeft geleerd dat dit de betaaltermijn van facturen behoorlijk kan verkorten.
De betaallink maakt gebruikt van de betaalservice Mollie.

Punten van aandacht:

1. Maak een Mollie account aan en vraag de API sleutel op.
2. Registreer een certificaat in Progress OpenEdge (Sertigo op te vragen bij Mollie).
3. Vul de API sleutel in de bankinstellingen op het tabblad Mollie in menu [Financieel: Bestand, Administratie instellingen, Betalingen, Algemeen] in het veld API-sleutel.
4. Controleer op hetzelfde tabblad de Payment links (URL) (=  https://api.mollie.com/v2/payment-links) en Payment (URL) (= >https://paymentlink.mollie.com/payment/{id}/)
5. Betaalwijze 'Mollie': 
  • In de financiele instellingen als standaard betaalwijze bij het aanmaken van nieuwe debiteuren. [Financieel: Bestand, Algemene instellingen, Financiele instellingen] op tabblad 'Debiteuren'.
  • Bij bestaande debiteuren op het tabblad 'Betaling'. [Financieel: Debiteuren, Stamgegevens, Onderhoud].
  • Factuur invoer op tabblad 'Voorwaarden'.
Bij gebruik van de betaalwijze 'Mollie' bij de invoer van een factuur wordt het veld 'Betalingskenmerk' in-actief. Dit veld zal gevuld worden met een Mollie-ID als de factuur definitief gemaakt wordt.

6. Onderhoud formulieren lay-out Verkoopfactuur: veld invoice_payment_url in totaalblok
7. Onderhoud formulieren lay-out Verkoopfactuur (e-mail): veld invoice_payment_url in bodyblok

Het proces:

Wanneer een factuur met de betaalwijze Mollie per email (definitief) verstuurd wordt, dient in de factuur.PDF en/of de email van de factuur de invoice_payment_url opgenomen te zijn. Met deze link kan de klant zijn betaling uitvoeren.
In de factuur in Financials wordt de betaalreferentie gevuld met de betaal ID zoals die ook bij de Mollie betaling door de klant gebruikt is. Hiermee kan de betaling later afgeletterd worden.
Met Mollie wordt een afrekentermijn afgesproken, Volgens deze termijn kan uit de Mollie portal een MT940 betand opgehaald worden. Dit bestand dient geimporteerd worden via [Financieel: Bankieren, Bankafschriften, Importeren]. 
Het totaalbedrag van het MT940 zal Mollie naar de bank overmaken. 

Financieel: 

1. Maak een (bank-)dagboek voor de Mollie betalingen. In dit dagboek dient het MT-940 afschift geimporteerd te worden. De openstaande posten van debiteuren worden afgeletterd. Naast de ontvangen betalingen zullen ook kosten/provisies opgenomen zijn in het afschrift. Voor deze regels kan een scenario aangemaakt worden waarmee deze kosten automatisch op een grootboekrekening geboekt worden.
2. Maak een tussenrekening aan waarop het saldo van het Mollie dagboek na het inlezen van het MT-940 bestand handmatig geboekt moet worden. Advies: Voeg de rekening toe aan af te letteren grootboekrekeningen.
3. Importeer het bankafschrift met de ontvangst van het totaalbedrag van Mollie. Dit bedrag moet geboekt worden naar de tussenrekening.
4. Letter de 2 bedragen op de tussenrekening met elkaar af.    


Start page Exact Financials 7.33 > Release notes 7.33

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Release notes detail
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.897.334
 Assortment:  Date: 15-02-2023
 Release: 7.33  Attachment:
 Disclaimer

Tags
No tags added