One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Intrastat-gegevens invoeren tijdens het boeken

Introductie

Wanneer u werkt met Intrastat verschijnt bij het invoeren van verkooporders, bestellingen, directe facturen, inkoopboekingen, RMA orders, RTV orders en raamcontracten een Intrastat scherm waarin u de Intrastat gegevens kunt invullen
 

Uitleg

Om gebruik te maken van Intrastat dient u in de Intrastat-instellingen aan te geven dat u Intrastat-gegevens wilt registeren voor verkopen en/of inkopen.

Bij het invoeren van verkooporders, bestellingen, directe facturen, inkoopboekingen, RMA orders, RTV orders en raamcontracten verschijnt het scherm wanneer de bij de debiteur/crediteur een landcode is gekoppeld waarbij 'Lidstaat Europese Unie' is aangevinkt, en u een aantal ongelijk aan 0 invoert. Bij het boeken van inkoopfacturen wordt het scherm alleen getoond wanneer de rekening waar u op boekt ook dezelfde rekening is als de rekening die als voorraadrekening is gekoppeld bij het onderhoud van het betreffende artikel. Tevens dient bij het onderhoud van het betreffende artikel aangegeven te zijn dat u Intrastat wilt registeren voor het artikel.

Bij het invoeren kunnen twee verschillende schermen verschijnen. Een aantal waarden in de schermen zijn reeds voorgevuld op basis van de gegevens die u bij het onderhoud van de debiteuren/crediteuren/relaties, artikelen, of Intrastat-instellingen heeft gedefinieerd.

Bij het onderhoud van de artikelen kunt u de Intrastat gegevens koppelen op het tabblad 'Financieel'. Bij het onderhoud van de debiteuren kunt u de Intrastat gegevens koppelen op het tabblad 'Logistiek' onder de knop 'Intrastat'. Bij het onderhoud van de crediteuren kunt u de Intrastat gegevens koppelen op het tabblad 'Financieel' onder de knop 'Intrastat'. Bij het onderhoud van de relaties kunt u de Intrastat gegevens koppelen op het tabblad 'Financieel' onder het pictogram 'Intrastat'.

De beschikbare Intrastat stamgegevens kunt u onderhouden via [Systeem, Logistiek, Intrastat].

Afhankelijk van welke transactie u registreert zijn er twee verschillende schermen mogelijk:

Intrastat-scherm bij invoeren financiële transacties

Intrastat-scherm bij invoeren logistieke transacties

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 16.488.361
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer