One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Beveiligingsrollen onderhouden

Introductie

De functies die een medewerker kan gebruiken, zijn afhankelijk van zijn rechten. Deze rechten worden aan rollen gekoppeld. U geeft een medewerker rechten door een rol toe te kennen. Zo kunt u met een paar muisklikken een werknemer toegang geven tot de functies die hij nodig heeft.

U kunt dit menupad opvragen via [Systeem, HR & Beveiliging, Beveiligingsrollen, Onderhouden]. Het onderhoud van de rollen neemt een belangrijke plaats in bij de inrichting van uw administratie. Hier bepaalt u namelijk welke rechten aan een rol gekoppeld zijn en welke werknemers welke rollen hebben. Zo bepaalt u dus de gebruikersrechten van uw werknemers. De rechten voor een gebruiker zijn een optelsom van de rechten die zijn gekoppeld aan de rollen die aan de gebruiker zijn toegekend. Dat betekent dat een gebruiker altijd de rechten van een rol die aan hem is toegekend krijgt, ook als hij die vanuit een andere rol niet heeft.

Een nieuwe inkoopmedewerker krijgt bijvoorbeeld de rollen van inkoper en administrateur en dus de bijbehorende rechten in de factuur-, financiële en orderadministratie, terwijl andere functies in het pakket voor hem zijn afgeschermd.

Een aantal rollen is vooraf gedefinieerd. U kunt deze niet verwijderen, maar wel naar eigen inzicht wijzigen. U kunt de rol van administrator (beheerder) niet aanpassen.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.068.915
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer