One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Taakplanner

Taakplanner

De taakplanner stelt u in staat om taken in Exact Financials te plannen. Als u de taakplanner voor een bepaalde taak gebruikt, betekent dit dat de taak niet direct wordt uitgevoerd, maar op een later tijdstip. Exact Financials stuurt een e-mail met de actuele resultaten zodra de taak is afgerond. Het is dus mogelijk om bepaalde taken 's nachts te laten uitvoeren. Als u dan de volgende morgen binnenkomt, vindt u in uw inbox de rapporten van de uitgevoerde taken. De taakplanner is echter alleen beschikbaar in combinatie met de applicatie server.

Inrichting

Alvorens van de taakplanner-functionaliteit gebruik te kunnen maken, dient u de instellingen en stamgegevens hiervoor te configureren.

Instellingen

Technische configuratie voor gebruik van Taakplanner configureren

Alvorens van de Taakplanner functionaliteit gebruik te kunnen maken, dien er een separaat batchproces te worden geconfigureerd.

Taakplanner activeren per gebruiker

Per gebruiker dient u in [Systeem: Beveiliging, Autorisatie, Gebruikers, Onderhoud]  aan te geven of deze wel of geen rechten heeft om gebruik te maken van de taakplanner. Zodra u voor een gebruiker de optie "Taakplanner" heeft geactiveerd onder het tabblad "export", beschikt de desbetreffende gebruiker over de knop "Taakplanner" bij zowel rapportfuncties als bij verwerkingsfuncties.

Rapportage als taak inplannen

Als een een overzicht op reguliere basis gedraaid wilt hebben, of u wenst dit rapport éénmalig per e-mail te versturen, start u eerst een rapport applicatie op. Selecteer het in te plannen rapport en activeer de knop "Taakplanner". Na activering van de knop "Taakplanner", wordt het onderhoud van een in te plannen taak opgestart zoals ook is op te starten vanuit [Systeem: Applicatie, Taakplanner, Taakplanner, Onderhoud]. Middels deze applicatie geeft u de frequentie van de uit te voeren taak aan als mede de wijze waarop u het rapport wenst aan te leveren (e-mail of printer).    

 

Opdrachttitel

De opdrachttitel wordt automatisch gegenereerd door Exact Financials, maar kan handmatig worden veranderd.

Server printer

Selecteer de printer waarop de rapporten dienen te worden afgedrukt.

E-mail verzenden

Het rapport van een uitgevoerde taak kan ook naar een e-mailadres gestuurd worden. Het laatst gebruikte adres komt standaard op. U kunt dit adres handmatig wijzigen.

Taakplanner / Vaste opdracht

Selecteer 'Vaste opdracht' als u wilt dat deze taak iedere keer wordt uitgevoerd als de taakplanner wordt opgestart. Selecteer 'Taakplanner' als u deze taak eenmalig wilt laten uitvoeren. Geplande taken kunnen worden gestart in [Management, Systeem, Applicatie server, Activeren geplande taken].

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 17.611.969
 Assortment:  Date: 19-04-2017
 Release:  Attachment:
 Disclaimer