One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Het aanvragen van een digitale brievenbus

Introductie

Om gebruik te maken van Elektronisch factureren en/of het automatisch uitwisselen van bankbestanden met de Rabobank dient u een digitale brievenbus aan te vragen bij Exact. Middels het pictogram Exact Shared Cloud Services (ESCS) account aanmaken in de administratie-instellingen van uw Exact Globe Next administratie kunt u het aanmelding proces starten.

Voor het elektronisch factureren is het aan te raden om voor iedere administratie een aparte mailbox aan te vragen om zo efficiënt mogelijk te werken. Voor het automatisch uitwisselen van bankbestanden met de Rabobank kunt u één digitale brievenbus gebruiken voor meerdere administraties. 
 

Uitleg

Wanneer u op het pictogram Exact Shared Cloud Services (ESCS) account aanmaken heeft gedrukt wordt uw internet browser geopend waarin de Internet pagina wordt geopend waarin u het aanmeldingsproces voor de digitale brievenbus voor Exact Globe Next kunt starten.

Opmerkingen:

  • Dit pictogram is pas actief nadat u in de sectie Exact Shared Cloud Services de velden Bedrijfsnaam, E-mail, BTW-nummer, Nummer kamer v. koophandel, en Rekeningnummer bank heeft gedefinieerd
  • Wanneer u de verificatiegegevens reeds zijn geverifieerd (er staat een vinkje bij Fiattering status) is dit pictogram niet actief

Stap 1 - Relatie aanmaken

In dit scherm dient u uw gegevens in te vullen. Een aantal gegevens worden reeds automatisch voorgevuld op basis van de gegevens die in uw administratie zijn ingevuld. U dient in dit scherm de volgende gegevens te controleren/in te vullen:

Uw gegevens

Aanhef / Voornaam

In dit veld kunt u uw gegevens invullen. U selecteert hier een aanhef en geeft u uw voornaam op.

Tussenvoegsel

Indien van toepassing kunt u hier het tussenvoegsel opgeven.

Naam

In dit veld wordt uw achternaam getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van de naam waaronder u bent ingelogd in de administratie.

E-mail

In dit veld wordt het e-mailadres getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van het e-mailadres dat u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

Telefoon

In dit veld wordt het telefoonnummer getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van het telefoonnummer dat u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

Gegevens van uw bedrijf

Bedrijfsnaam

In dit veld wordt de bedrijfsnaam getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van de bedrijfsnaam die u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

Adres

In dit veld wordt het adres getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van het adres dat u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

Postcode / Plaats

In dit veld worden de postcode en plaats getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van de gegevens die u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

BTW-nummer

In dit veld wordt het btw-nummer getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van het btw-nummer dat u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

Kvk-nummer

In dit veld wordt het kvk-nummer getoond. Dit veld wordt automatisch gevuld op basis van het kvk-nummer dat u heeft opgegeven in de administratie-instellingen.

IBAN

Hier dient u het bankrekeningnummer van uw bedrijf in te vullen.

Kies uw gebruikersnaam en wachtwoord

Gebruikersnaam

In dit veld kunt u een gebruikersnaam opgeven die u wilt gebruiken voor de digitale brievenbus.

Wachtwoord

Hier kunt u het wachtwoord opgeven dat u wilt gebruiken voor de digitale brievenbus. Vervolgens dient u nogmaals hetzelfde wachtwoord op te geven ter bevestiging. Het wachtwoord dient uit minimaal 10 tekens te bestaan waarvan minimaal 1 hoofdletter of cijfer.

Voorwaarden

Onderin het scherm kunt u op de link De algemene voorwaarden van downloaden, lezen of afdrukken klikken om de voorwaarden met betrekking tot het gebruik van de digitale brievenbus te lezen. Wanneer alles in orde is en u akkoord gaat met de overeenkomst dient u optie Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Exact onderin het scherm aan te vinken. Vervolgens kunt u door op Volgende te klikken om verder te gaan.

Wanneer er zaken niet of niet correct zijn gevuld wordt dit boven in het scherm aangegeven.

Stap 2 - Uw registratie bevestigen

Vervolgens wordt de samenvatting getoond van de door u ingevulde gegevens.

Door op Bevestigen te klikken kunt u de registratie bevestigen. 
 

Stap 3 - Registratie voltooid

Het laatste scherm toont uw gebruikersnaam. Er is nu een validatie e-mail verstuurd naar uw e-mail adres. Om de aanvraag te bevestigen volgt u de stappen in de e-mail.

Vervolgens dient u de gebruikersnaam, wachtwoord en digitale brievenbus in te vullen in de sectie Exact Shared Cloud Services van de administratie-instellingen van uw Exact Globe Next administratie. Bij het veld Digitale brievenbus vult u de naam van uw digitale brievenbus in. De gebruikersnaam en wachtwoord kunt u opgeven nadat u in de Exact Shared Cloud Services van de administratie-instellingen op het pictogram ESCS verificatiegegevens fiatteren heeft geklikt. Dit betreft de gebruikersnaam en wachtwoord die u tijdens het registratieproces heeft opgegeven. Voor meer informatie zie De verificatiegegevens voor de digitale brievenbus fiatteren.
 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 19.439.684
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer