One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Financieel - Journaliseren bankafschriften

[Financieel: Bankieren, Bankafschriften, Journaliseren]

Introductie

Om de geïmporteerde afschriften daadwerkelijk te boeken in de financiële administratie, dient u het afschrift te journaliseren. Het journaliseren zorgt ervoor dat er een boeking wordt aangemaakt in het betreffende dagboek. Na het journaliseren dient u de boeking nog te verwerken via [Finance: Grootboek, Verwerken, Verwerken boekingen].

Uitleg van de velden

Tabblad - Criteria

Sectie Selectie

Hier kunt een een selectie opgeven. Wanneer u geen selectie maakt worden alle volledig uitgesplitste/afgeletterde afschriften getoond.

Sectie Voorkeuren

Boekdatum
Geef hier welke boekdatum de aan te maken posten in het giro- of bankboek mee dienen te krijgen.

  • Bankafschrift datum. De datum van het bankafschrift is voor alle regels gelijk, te weten de datum waarop de het afschrift is samengesteld.
  • Valutadatum. De valutadatum is datum waarop de daadwerkelijk mutatie heeft plaatsgevonden, dit wordt dus per regel bepaald.

Boekingsverslag
Vink deze optie aan indien u een boekingsverslag wilt van de gejournaliseerde posten. U kunt het boekingsverslag vanuit het resultaatscherm (na journaliseren) direct afdrukken of exporteren of opvragen via de boekingsverslagen.

Opmerking:

De boeking die aangemaakt is in het bank- of giroboek kan via invoeren boekingen nog aangepast worden. Dit moet sterk ontraden worden, zeker voor wat betreft de bedragen, omdat hierdoor een verschil kan ontstaan tussen het afschift en de financiele administratie.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 17.495.285
 Assortment:  Date: 23-09-2016
 Release:  Attachment:
 Disclaimer