One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Administratie verwijderen

Introductie

Om een administratie te kunnen verwidjeren dient u aan onderstaande punten te voldoen:

  • Alle gebruikers dienen de te verwijderen administratie te verlaten.
  • U dient over voldoende rechten te beschikken binnen MS SQL Server om SQL databases te verwijderen.  

Het verwijderen van een administratie kan niet ongedaan worden gemaakt. Het is aan te raden om een back-up te maken van de administratie alvorens deze te verwijderen.

Om een administratie te verwijderen gaat u naar menu Instellingen ➔ Systeem ➔ Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen.

Uitleg

  1. Ga naar Instellingen ➔ Systeem ➔ Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen.
  2. Open het tabblad Administratie verwijderen.
  3. Selecteer de administratie die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Klik op Ja.

Uit van de velden

Sectie Administraties

In deze sectie worden de aanwezige administraties getoond.

Windows toegangscontrole

Het verwijderen van administraties is voorbehouden voor bepaalde Windows en/of MS SQL Servergebruikers. Standaard kunnen alleen de MS SQL Server user "sa" (system administrator) en de Windows "administrators" administraties (SQL databases) verwijderen. Hieronder vindt u de mogelijkheden in verschillende configuraties:

Standalone
Indien u de programmatuur op een stand-alone werkstation heeft geïnstalleerd en u een administratie van uw PC (local) wilt verwijderen, dient u de optie 'Windows toegangscontrole' aan te vinken. Het verwijderen van de administratie zal alleen lukken, indien u op uw machine ingelogd bent als gebruiker met voldoende rechten. (De user die inlogt dient lid te zijn van de Windows administrators-groep). U selecteert de te verwijderen administratie en klikt op 'Verwijderen'. U zult hierop een scherm zien waarin gevraagd wordt of u de database (administratie) wilt verwijderen. Indien u dit bevestigd, zal de administratie definitief worden verwijderd. Indien u onvoldoende rechten heeft, verschijnt hiervan een melding. U dient er dan voor te zorgen dat u voldoende rechten heeft.

Netwerk
Indien u de programmatuur in een netwerkomgeving heeft geïnstalleerd en u een administratie wilt verwijderen van de server, zijn er twee mogelijkheden:

  1. U vinkt de optie 'Windows toegangscontrole' niet aan. U verwijdert de administratie als gebruiker "sa" van MS SQL Server.
  2. U vinkt de optie 'Windows toegangscontrole' aan. U kunt nu alleen administraties verwijderen als u op uw werkstation als gebruiker bent ingelogd en rechten binnen MS SQL Server heeft om administraties te verwijderen.

U selecteert de te verwijderen administratie en klikt op 'Verwijderen'. U zult hierop een scherm zien waarin gevraagd wordt of u de database (administratie) wilt verwijderen. Indien u dit bevestigd, zal de administratie definitief worden verwijderd.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.310.317
 Assortment:  Date: 20-05-2021
 Release:  Attachment:
 Disclaimer