One moment please...
 
Exact Financials   
 

Sales - Onderhouden: Prijslijsten per artikel

[Sales; Stamgegevens, Onderhoud, Prijslijsten, Prijslijsten per artikel]

 

Prijslijsten per artikel

Artikel- en artikelgroepkortingen zijn vaak in prijslijsten vastgelegd. Een prijslijst kan kortingen bevatten, die gegeven worden bij aankoop van een bepaald aantal artikelen, kwantum- of staffelkorting, of kortingen waarbij de debiteur of uw bedrijf voor een kleiner aantal artikelen betaalt, dan het aantal dat hij besteld heeft. Staffelkortingen kunnen worden berekend in percentages, bedragen of nieuwe verkoopprijzen. Het kan nodig zijn om per valuta afzonderlijke prijslijsten vast te leggen als u orders in vreemde valuta invoert. Door het registreren van prijslijsten voor individuele debiteuren/crediteuren in uw systeem, zorgt u ervoor dat de kortingen waarop de debiteur of uw bedrijf recht heeft, individueel worden toegepast.

Voordat u prijslijsten kunt aanmaken voor artikelen of artikelgroepen in Exact Financials Enterprise, dient u prijslijstcodes aan te maken in [Sales: Stamgegevens, Onderhoud, Prijslijsten, Prijslijstcodes].

U kunt de ingevoerde prijslijsten controleren in [Sales: Stamgegevens, Overzichten, Prijslijsten, Prijslijst codes], [Sales: Stamgegevens, Overzichten, Prijslijsten, Prijslijsten per artikel] en [Sales: Stamgegevens, Overzichten, Prijslijsten, Prijslijsten per artikelgroep].

Prijslijsten die niet meer van toepassing zijn en niet langer worden gebruikt, kunnen worden verwijderd in hetzelfde menu als waar u ze heeft aangemaakt.

  • U kunt prijslijsten alleen verwijderen als alle bijbehorende prijslijsten per artikel en artikelgroep eerst verwijderd zijn.

Prijslijst
Selecteer welke prijslijstcode u aan het artikel wilt koppelen.

Artikel
Voer het artikel in waarvoor u de korting wilt invoeren.

Tabblad Algemeen

Valuta
Selecteer de valuta die u aan de prijslijst wilt koppelen. De valuta die u hier ingeeft, is niet bindend. Wanneer u procesgegevens in buitenlandse valuta invoert, worden de prijzen omgezet naar de buitenlandse valuta die u in de kopregel van de order, bestelling of factuur heeft ingegeven. Deze valuta is gebaseerd op de koers die staat weergegeven.

Inkoop/Verkoop
U kunt hier aangeven of u de prijslijst wilt gebruiken voor {Verkoop}, {Inkoop} of {Beide}. Prijslijsten van het type {Verkoop} worden gebruikt in verkooporders en -facturen. Prijslijsten van type {Inkoop} worden gebruikt voor bestellingen. Prijslijsten van het type {Beide} kunnen voor zowel verkooporders en -facturen als bestellingen worden gebruikt.

Type regelkorting
Kies het soort korting dat u aan deze artikelgroep wilt koppelen. Wanneer u staffelkortingen per artikelgroep aanmaakt, heeft u drie opties: {Kortingen ingegeven als nieuwe prijzen}, {Kortingen ingegeven als percentages} of {Kortingen ingegeven als bedragen}.

Artkelgroep
Dit veld wordt gevuld met de artikelgroep die gelinkt is aan het artikel.

In de tabel die onder dit veld staat weergegeven, kunt de korting invullen. In de eerste kolom kunt u het kortingsaantal ingeven en in de tweede kolom het percentage of bedrag van de korting of de nieuwe prijs. Deze nieuwe prijs vervangt de prijs van de factuur.

Meest gestelde vragen

  • Kan ik de standaard prijslijst in de order-, bestel- of factuurregel wijzigen?

    De prijslijst die aan de debiteur gekoppeld is, wordt als suggestie in de order-, bestel- en factuurregel getoond. U kunt deze accepteren of wijzigen. Als u een onjuiste prijslijst in een factuur-, bestel- of orderregel hebt staan, dan kunt u een andere in 'Prijslijst' kiezen. Deze instelling stelt u in staat om een prijslijst voor een bepaalde order, bestelling of factuur te wijzigen of in te voeren als er geen prijslijst aan de debiteur/crediteur is gekoppeld. U kunt de prijslijst voor de order of factuur alleen wijzigen als u de optie 'Wijzigen debiteurgegevens' hebt geactiveerd op het tabblad 'Algemeen' in [Sales: Bestand, Administratie instellingen, Algemene verkoopinstellingen] en voor de bestelling alleen als u de optie 'Prijslijst' met Ja hebt geactiveerd op het tabblad 'Standaarden' in [Purchase: Bestand, Administratie instellingen, Inkoopinstellingen]. 


Exact Financials Enterprise > Purchase Manual > Prijslijsten > Prijsijsten per artikel

 

   

 

 

 

 

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 25.902.930
 Assortment:  Date: 21-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer