One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Sjablonen

Sjablonen

In alle invoerapplicaties zoals invoeren boekingen of invoeren facturen kunt u de kolommen van de invoerregels aanpassen zodat overbodige velden niet getoond worden. Deze sjablonen kunnen centraal of privé beheerd worden voor een enkele administratie maar ook voor alle administraties.

Kolommen aanpassen in de invoerapplicatie

Open bijvoorbeeld het menu [Finance; Grootboek, Boeken, Invoeren boekingen, Memoriaal] en tab naar de regels. U kunt nu met de rechter muisknop in de regeltitels klikken. De in de regel gebruikte velden/kolommen worden getoond met een vinkje. De optie 'Meer' toont alle velden. Ook hier zijn de in de regel gebruikte velden gemarkeerd met een vinkje. U kunt velden toevoegen door deze te markeren en met behulp van de pijltjes toetsen kunt u de plaats in de kolommen wijzigen.

Opslaan van de template

Door nogmaals in de regeltitels te klikken kunt u de template opslaan. U heeft hiervoor de volgende keuze mogelijkheden:

  • Sjabloon (Privé): Bewaren: Huidige administratie.          De kolominstellingen worden bewaard voor deze gebruiker, alleen voor deze administratie.
  • Sjabloon (Privé): Bewaren: Alle administratie                 De kolominstellingen worden bewaard voor deze gebruiker in alle administraties.
  • Sjabloon (Centraal): Bewaren: Huidige administratie      De kolominstellingen worden bewaard voor alle gebruikers, alleen voor deze administratie.
  • Sjabloon (Centraal): Bewaren: Alle administraties          De kolominstellingen worden bewaard voor alle gebruikers, voor alle administraties.

Activeren van een template

Wanneer een gebruiker voor het eerst inlogt zal het invoerscherm geopend worden wat bewaard is onder Centraal, Alle administraties tenzij er een centrale slabloon bewaard is voor de huidige administratie.
De gebruiker kan nu zijn 'eigen'/privé kolominstelling aanmaken en bewaren onder Privé, Alle administraties. In een andere administratie kan nu met de rechter muisklik in de kolomtitels geklikt worden zodat onder 'Sjabloon: Prive'  de optie 'Gebruiken' geactiveerd kan worden.

U kunt ook de optie 'Sjabloon (Centraal): Gebruiken' openen. Dan wordt het sjabloon geopend wat bewaard is onder (Centraal). De prive sjablonen zijn dan 'leeggemaakt'.

LET OP!

Als een Centrale sjabloon geselecteerd is kan niet teruggegaan worden naar een privé sjabloon.

Zie ook: Onderhouden: Sjabloon 

Zie ook: Boekingschermen inrichten


Exact Financials Enterprise > Systeem > Applicatie: Sjablonen


 

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 26.549.772
 Assortment:  Date: 26-06-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer