One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

INTRASTAT stamgegevens aanmaken en onderhouden

Introductie

INTRASTAT staat voor 'Intrahandels Statistieken'. Deze statistieken geven de goederenstroom tussen EU -landen weer. De meeste officiële INTRASTAT -stamgegevens worden geleverd bij uw programma. U kunt ze aan uw wensen aanpassen. Als er geen gegevens beschikbaar zijn, kunt u ze zelf invoeren aan de hand van de specificaties voor uw land. Dit bijvoorbeeld als het CBS besluit nieuwe codes te introduceren.

INTRASTAT -stamgegevens kunnen worden gekoppeld aan uw debiteuren en crediteuren (gegevens die specifiek zijn voor debiteuren/ crediteuren zoals bestemming, plaats van laden/ lossen enz.) en artikelen (goederencode, netto gewicht enz.). U hoeft dan niet iedere keer weer specifieke INTRASTAT -gegevens in te voeren voor transacties betreffende relevante debiteur/ crediteur of tijdens de invoer van een inkoop, een order of een factuur. De gegevens worden gebruikt in handelsstatistieken om de goederenstroom en de omvang daarvan te bepalen.

Stamgegevens voor INTRASTAT kunt u onderhouden in het menu [Systeem, Logistiek, Intrastat]. 

Als u een van de bovenstaande functies selecteert dan ziet u alle officiële gegevens die al voorgedefinieerd zijn. In alle functies voor stamgegevens ziet u de opties 'Openen', om een bestaande code te onderhouden, en 'Nieuw', om een nieuwe code aan te maken. 

In elk onderhoudscherm komt u de velden 'Zoekcode' en  'Tonen' tegen. 

Zoekcode

Hier kunt u een zoekcode invoeren voor de stamgegevens die u met desbetreffende functie aanmaakt. U kunt dan in het vervolg gemakkelijker werken met INTRASTAT.

Tonen

Met deze optie kunt u aangeven dat de gegevens die u heeft aangemaakt of gewijzigd, in zoekvensters binnen andere functies moet worden getoond. Als u deze optie niet aanvinkt dan zijn de gegevens niet beschikbaar in andere functies.

Hieronder worden de verschillende INTRASTAT stamgegevens nader toegelicht.

Transacties A aanmaken en onderhouden

Stelsels aanmaken en onderhouden

Zee- en luchthavens aanmaken en onderhouden

Vervoerswijzen aanmaken en onderhouden

Goederencodes aanmaken en onderhouden

Maatstaven aanmaken en onderhouden

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 16.414.312
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer