One moment please...
 
Exact Financials   
 

Project - Boekingen verwerken

Inleiding

Dit hoofdstuk beschrijft het proces van het verwerken van projectboekingen.

Nadat de projectboekingen gecontroleerd zijn en indien nodig gecorrigeerd, kunt u ze verwerken. Door ze te verwerken maakt u de projectboekingen definitief en worden de projectresultaten bijgewerkt. Verwerkte boekingen worden mutaties genoemd. Mutaties zijn definitief en kunnen niet worden gewijzigd.

Procedure

Projectboekingen verwerken

Projectboekingen verwerken houdt in dat de gegevens (aantallen, hoeveelheden en bedragen) die u tijdens de invoerprocedure hebt ingevoerd, worden overgeboekt naar de projectstamkaart. Ook worden de projectresultaten bijgewerkt. U kunt de resultaten controleren in het submenu [Overzichten, Resultaten]. De gegevens worden geconverteerd in mutaties, daarom kunt u ze na het verwerken niet meer wijzigen of verwijderen. Als één van de boekingen onjuist blijkt, kunt u deze alleen wijzigen door een correctieboeking in te voeren.

Met de eerstgenoemde functie kun je alle soorten boekingen verwerken. Met de andere functies alleen specifieke boekingen. Het gebruik van deze functies is gelijk aan de eerstgenoemde functie, daarom wordt alleen [Projecten, Verwerken, Alle boekingen] beschreven.

Nadat u projectboekingen verwerkt hebt:

 • Kunt u facturen aanmaken voor de relevante projecten als u Exact Sales hebt.
 • Kunt u financiële boekingen genereren als u Exact Finance hebt.

Meest gestelde vragen

 • Een van de verwerkte projectboekingen was niet correct. Wat moet ik doen?

  Corrigeer deze boeking door een correctieboeking in te voeren met de functie waarin u de oorspronkelijke projectboeking hebt ingevoerd of gegenereerd. Een correctieboeking voor bijvoorbeeld een artikelboeking dient te worden ingevoerd met [Projecten, Boeken, Artikelkosten]. Een correctieboeking voor een factuur die is aangemaakt in Exact Sales, dient te worden ingevoerd met de functie [Processen, Invoeren facturen] in het Invoice menu.

 • Er is een projectboeking niet verwerkt. Waarom niet?

  Er wordt een foutverslag afgedrukt. Deze kan een van de volgende redenen melden:

  • U hebt de instelling 'Controleer op de aanwezigheid van budgetten' aangezet op het tabblad 'Verwerken' in [Bestand, Administratie instellingen, Projectinstellingen] maar u hebt geen budget voor het relevante project aangemaakt.
  • U hebt de instelling 'Controleer op de aanwezigheid van tarieven' op het tabblad 'Verwerken' in [Bestand, Administratie instellingen, Projectinstellingen] maar u hebt geen tarieven gedefinieerd voor het relevante project.
  • U hebt geen kostensoort ingevoerd of deze is onbekend.
  • Er is geen kostenplaats beschikbaar.
 • Er is een werknemerboeking die ingevoerd is in een weekstaat, niet verwerkt. Waarom niet?

  Controleer in [Projecten, Boeken, Overzicht boekingen] of de status van de boeking {Definitief} is. Alleen definitieve werknemerboekingen kunnen verwerkt worden.


Project Manual > Inhoud > Projectboekingen verwerken

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 18.466.219
 Assortment:  Date: 08-07-2014
 Release:  Attachment:
 Disclaimer