One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

E-WMS handterminal instellingen: 'Velden bevestigen' en 'Toon barcode samenvatting'

Introductie

Dit document geeft uitleg over de handterminal instellingen 'Velden bevestigen' en 'Toon barcode samenvatting'.

Uitleg

De instelling 'Velden bevestigen' in de handterminal instellingen kan ervoor zorgen dat u efficiënter kunt scannen. De functionaliteit van deze instelling wordt ook wel 'one-line-scan' genoemd, wat wil zeggen dat de transactie (of alle benodigde artikelgegevens) met één scan beweging worden gescand.

Vanaf product update 409 is de instelling 'Velden bevestigen' beschikbaar per aparte handterminal proces instelling. In eerdere product updates was het een algemene handterminal instelling.

De instelling wordt toegepast in E-WMS ASP bij het scannen van barcodes zoals EAN128 of HIBC, en bij het scannen van een SKU nummer. Deze types barcodes hebben één ding gemeen: verschillende scanvelden kunnen worden voorgevuld (en overgeslagen) vanuit de gescande barcode. De instelling 'Velden bevestigen' bepaalt of u deze voorgevulde velden wilt overslaan of dat u deze wilt controleren en bevestigen.

  • Wanneer de instelling 'Velden bevestigen' is aangevinkt: de waarden van de barcode of SKU worden voorgevuld en dienen nog steeds afzonderlijk te worden bevestigd (door op Enter te drukken)
  • Wanneer de instelling 'Velden bevestigen' is uitgevinkt: de waarden van de barcode of SKU worden voorgevuld (en gevalideerd), en de invoer voor deze velden wordt overgeslagen

Voorbeeld: het verplaatsen van een batchartikel met de instelling 'Velden bevestigen' aan- of uitgevinkt:

Velden bevestigen: aangevinkt (one-line-scan uitgeschakeld)  
scan EAN128 in artikelcode veld bevestig batch bevestig aantal scan doelmagazijn en locatie
    
Velden bevestigen: uitgevinkt (one-line-scan ingeschakeld)  
scan EAN128 in artikelcode veld geef doelmagazijn en locatie op  
  
    

Een SKU nummer kan gescand worden in het magazijn of locatieveld. In dat geval kan zelfs de invoer van het (doel) magazijn en locatie overgeslagen worden.

In het verplaatsingsproces, dient u (afhankelijk van de instellingen) nog steeds een doel magazijn en locatie te scannen, na het scannen van de GS1-128 barcode of het SKU nummer.
Dit betekent dat zelfs met de instelling 'Velden bevestigen' uitgevinkt, u nog steeds informatie ziet van wat er zojuist is gescand.
Bij bepaalde uitgifte scans, zoals het picken van verkooporders, kan het scherm na het scannen van een barcode meteen terugkeren voor de volgende scan. Dit kan verwarrend zijn met betrekking tot datgene dat u zojuist heeft gescand.

Om 'Velden bevestigen' uitgevinkt te hebben, en toch te kunnen zien wat u heeft gescand kunt u de instelling 'Tonen barcode informatie' (in de handterminal instellingen per proces) aanvinken.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het orderpicken met SKU nummers waarbij de instelling 'Velden bevestigen' is uitgevinkt en de instelling 'Tonen barcode informatie' is aan- of uitgevinkt:

 

'Velden bevestigen' uitgevinkt en 'Toon barcode samenvatting' uitgevinkt: 
Na het selecteren van de te picken orderregel wordt het SKU nummer gescand: De eerste orderregel is gereed, en de volgende adviesregel wordt niet getoond:  
  
    
'Velden bevestigen' uitgevinkt en 'Toon barcode samenvatting' aangevinkt: 
Na het selecteren van de te picken orderregel wordt het SKU nummer gescand: Het samenvattingscherm wordt getoond. Druk op de Enter toets of op OK De volgende adviesregel wordt getoond: 
 

Hou tevens rekening met het volgende in deze scan schermen:

  • De 'Scan eenheid' optie (achter 0%) is ingesteld op 'SKU'. Dit betekent dat een volledige pallet is geadviseerd (in plaats van een deel van een SKU). Wanneer dit 'Eenheden' zou zijn, dan zou u moeten picken van een SKU, en nog steeds het aantal moeten invoeren en bevestigen.
  • Wanneer de tweede adviesregel wordt getoond wordt de scan voortgang bijgewerkt: nu is 5% van de order gepickt en is de oranje voortgangsbalk gewijzigd.

Het document E-WMS process properties compared toont in welke E-WMS processen de instelling 'Velden bevestigen' kan worden gebruikt.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 26.038.687
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 409  Attachment:
 Disclaimer