One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Pakbonnen versturen (EDI)

Introductie

Met behulp van EDI is het mogelijk om pakbonnen te versturen. Voor het verwerken en verzenden van EDI-pakbonnen dient een aantal stappen te worden doorlopen. Allereerst worden de pakbonnen afgedrukt via menupad [Order, Invoer, Leveringen]. Hier dient ook de palletregistratie ingevoerd te worden (Let op inrichting artikelgroep verzending). Vervolgens worden de EDI-pakbonnen aangemaakt in menupad [Add-on, Exporteren, Pakbonnen, Exporteren]. Daarna kan er een overzicht van de EDI-pakbonnen geprint worden in menupad [Add-on, Verslag, Pakbonnen]. Daarna dienen de EDI-pakbonnen vrijgegeven te worden in menupad [Add-on, Vrijgeven, Pakbonnen].


Uitleg van de velden

Afdrukken pakbonnen [Order, Invoer, Leveringen]
Bij het definitief afdrukken van pakbonnen (via leveren) worden gegevens klaargezet voor verdere verwerking via EDI. Deze gegevens worden alleen klaargezet indien bij de betreffende orderdebiteur de EDI-Pakbon vertaaltabel is ingevuld. Indien u heeft ingesteld dat een pakbon naar de factuurdebiteur moet worden verstuurd, dan dient bij deze factuurdebiteur een pakbonvertaaltabel te zijn gevuld.

Aanmaken EDI-pakbonnen [Add-on, Electronic Data Interchange, Exporteren, Pakbonnen, Exporteren]
De pakbonnen die door het definitief afdrukken zijn klaargezet, kunnen vervolgens door deze functie worden omgezet in een bestand (inhouse-file) welke door de EDI software vertaald en verzonden kan worden. Na het uitvoeren van deze functie zult u merken dat er een nieuw bestand (PAKBON.SDF) wordt aangemaakt in de gedefinieerde inhousedirectory. Telkens als u deze functie uitvoert, worden regels toegevoerd aan het bestand PAKBON.SDF, totdat het bestand door de EDI-software is verzonden.

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 13.446.910
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 370  Attachment:
 Disclaimer