One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Wat is het verschil tussen het attribuut 'Voorraadgestuurd' en de instelling 'Voorraad controleren'?

De instellingen voor de verwerking van orders kunt u opgeven of aanpassen via het menu [Systeem, Algemeen, Instellingen, Order]. U kunt hier een aantal opties instellen met betrekking tot het afdrukken en de verwerking van de orders. In de sectie 'Leveringen' staat de optie 'Voorraad controleren'. Als u deze optie aanvinkt, mag er niet méér worden geleverd dan de beschikbare voorraad. Deze optie is zeer raadzaam, aangezien een negatieve voorraad niet wenselijk is. Mocht het zo zijn dat uw inkoopboekingen en ontvangsten vaak achterlopen bij de werkelijkheid kan het wijs zijn om deze instelling uit te vinken. Let op: in dat geval kunnen negatieve voorraden ontstaan. 

Bij de invoer van orders wordt gecontroleerd of op de aangegeven afleverdatum voldoende voorraad aanwezig is. Als dit niet het geval is, wordt een scherm getoond waarin u een nieuwe afleverdatum kunt selecteren. Dit scherm wordt alleen getoond als aan het betreffende artikel, een balansrekening gekoppeld is als voorraadrekening en als bij het artikel het attribuut 'Voorraadgestuurd' is aangevinkt. Deze controle wordt tevens niet uitgevoerd op artikelen van het type 'Arbeidsuur'. U kunt het veld ook leeg laten en op 'OK' klikken. Het veld 'Afleverdatum' blijft leeg en u kunt later een afleverdatum opgeven.

De instelling 'Voorraad controleren' is van toepassing bij leveringen en controleert of er niet meer geleverd wordt dan er beschikbaar is. Dit is dus van toepassing op realisaties.

Het attribuut 'Voorraadgestuurd' zorgt er bij orderinvoer voor dat er gecontroleerd wordt of er op de ingevulde leverdatum voldoende voorraad is. Dit is dus van toepassing op planning.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 18.685.932
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer