One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Finance - Boekingsschermen inrichten

Introductie

In Exact Financials Enterprise zijn de boekingsschermen flexibel. Dit houdt in dat u zelf kunt bepalen welke kolommen u wilt zien/ invoeren en in welke volgorde. Het aanpassen van de boekingsschermen wordt in dit document nader toegelicht. De aanpassingen worden opgeslagen per gebruiker, per administratie, per dagboek.

Om een boekingsscherm aan te passen opent u een boekingsscherm via [Finance: Grootboek, Boeken, Invoeren boekingen, betreffende dagboek]. Tab door de kopregel van de boeking, wanneer de subregel is bereikt kunt u de kolommen aanpassen. Dit doet u door rechtermuisknop op de kolomnamen. U krijgt nu een submenu, kies voor 'Meer...' om de kolommen te wijzigen. In de Webbrowser kunt u dit menu ook oproepen middels de knop 'Customize'.

Uitleg van de velden

In het scherm dat nu geopend wordt ziet u een lijst van alle beschikbare kolommen. Bovenaan ziet u de op dit moment geactiveerde kolommen (deze hebben een vinkje). Naast de lijst met beschikbare kolommen ziet u vier knoppen:

Omhoog
Gebruik deze knop om een kolom omhoog te verplaatsen in de lijst. Selecteer de gewenste kolom en klik op 'Omhoog' tot de gewenste positie is bereikt. Hoe hoger in de lijst, hoe verder de kolom naar links zal staan in uw invoerscherm.

Omlaag
Gebruik deze knop om een kolom omlaag te verplaatsen in de lijst. Selecteer de gewenste kolom en klik op 'Omlaag' tot de gewenste positie is bereikt. Hoe lager in de lijst, hoe verder de kolom naar rechts zal staan in uw invoerscherm.

Weergeven
Klik op deze knop om een kolom te activeren (er verschijnt een vinkje voor de betreffende kolom). U kunt een kolom ook activeren door deze aan te klikken met de linkermuisknop of met de spatiebalk.

Verbergen
Klik op deze knop om een kolom te deactiveren (het vinkje voor de betreffende kolom verdwijnt). U kunt een kolom ook deactiveren door deze aan te klikken met de linkermuisknop of met de spatiebalk.

Breedte van de geselecteerde kolom (in pixels)
Dit veld wordt actief op moment dat u een kolom selecteert. Hiermee kunt u de breedte van de geselecteerde kolom aanpassen (in de WebClient is het tevens mogelijk de breedte van de kolommen aan te passen door middel van slepen).

+
Voor bepaalde kolommen ziet u een +. Wanneer u op de + klikt worden de zogenaamde referentiële velden van de betreffende kolom getoond. Referentiële velden, zijn velden die gerelateerd zijn aan de betreffende kolom.

Voorbeeld
In de lijst staat de kolom 'Grootboekrekening'. Hiermee activeert u de kolom met het grootboekrekeningnummer. Wanneer u graag de omschrijving van de grootboekrekening wilt zien, dient u op de + voor de kolom 'Grootboekrekening' te klikken. De omschrijving van de grootboekrekening is immers een veld gerelateerd aan de grootboekrekening. Alle referentiële velden van de kolom 'Grootboekrekening' worden nu getoond, selecteer de kolom 'Grootboekrekening:Omschrijving' om de omschrijving van de grootboekrekening te tonen in het boekingsscherm.

Sjabloon
Het aangepaste invoerscherm kan als sjabloon bewaard worden. U heeft hiervoor de volgende opties:

  • Sjabloon (Privé) - Bewaren: Huidige administratie
  • Sjabloon (Privé) - Bewaren: Alle administraties
  • Sjabloon (Centraal) - Bewaren: Huidige administratie
  • Sjabloon (Centraal) - Bewaren: Alle administraties
  • Sjabloon (Centraal) - Gebruiken

 

Gerelateerde onderwerpen

 


Exact Financials Enterprise > Finance > Inrichten boekingsscherm

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 23.796.684
 Assortment:  Date: 26-06-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer