One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

ICL Inkoop: Bestellingen verwerken (ICL Inkoopadministratie)

Introductie

Met Intercompany Logistics (ICL) automatiseert u de logistieke transacties tussen twee of meer administraties. Hierdoor neemt het aantal handmatige acties af. Vaak dienen transacties zoals verkooporders, bestellingen, leveringen en ontvangsten twee maal te worden ingevoerd wanneer twee administraties samenwerken. De gegevens dienen dan in beide administraties geregistreerd te worden. Met ICL hoeft u deze slechts één maal in te voeren.

Het ICL inkoopproces bestaat uit de volgende stappen:

  1. Inkoopadministratie: Invoeren bestelling
  2. Inkoopadministratie: bestelling exporteren
  3. Centrale administratie: verkooporder wijzigen (optioneel)
  4. Centrale administratie: verkooporder leveren
  5. Centrale administratie: exporteren levering
  6. Inkoopadministratie: ontvangst verwerken (optioneel afhankelijk van instelling)
  7. Centrale administratie: exporteren verkoopfactuur (als inkoopfactuur in inkoop administratie, optioneel)

Nadat u een bestelling van de inkoopadministratie heeft geëxporteerd naar de centrale administratie, is hiervoor een verkooporder aangemaakt in de centrale administratie. Wanneer de verkooporder in de centrale administratie is geleverd heeft u vervolgens de levering geëxporteerd naar de inkoopadministratie. Tijdens dit proces wordt er afhankelijk van de instelling 'Automatisch verwerken ontvangsten' (in de inkoopadministratie) een ontvangst aangemaakt in de inkoopadministratie.

Wanneer de instelling 'Automatisch verwerken ontvangsten' (in de inkoopadministratie) is uitgevinkt dient u dit handmatig uit te voeren via de knop 'Verwerken' in menupad [Inkoop, Te verwerken, ICL Inkoop admin, Bestellingen verwerken] in de inkoopadministratie. Het verwerken van de bestellingen wordt in dit document behandeld.

Het ICL proces kan volledig geautomatiseerd worden middels de ICL services. In dat geval vinden deze acties automatisch plaats en hoeft u dit Control Center niet te gebruiken.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 23.658.816
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer