One moment please...
 
 
Exact AEC Modular   
 

Exact AEC - Calculatie - Informatie

Het opstellen van een calculatie

De module calculaties gebruikt u om een prijs te bepalen voor het uitvoeren van een bouwwerk. Een aantal gegevens vult u in op de kaart van de calculatie. Daarbij kunt (en soms moet) u gebruik maken van informatie, die met behulp van andere modules is ingevoerd.

Koppelen aan een project (verplicht)

Een calculatie moet altijd gekoppeld worden aan één van uw projecten. Als u een calculatie wilt maken voor een werk dan moet er een project aanwezig zijn, waar de calculatie betrekking op heeft. Een project voegt u toe met behulp van de module projecten. Bij het invullen van een nieuwe calculatie moet u eerst het juiste project selecteren.

Meerdere calculaties voor één project

Het is mogelijk om meerdere calculaties te maken voor één project (bijvoorbeeld om alternatieven te kunnen vergelijken). Bij de algemene projectgegevens in de module projecten kunt u vervolgens één calculatie selecteren voor het bepalen van de aanneemsom. De prijs uit deze calculatie kan ook worden overgenomen in de offerte.

Als u de module Calculaties opstart, is het mogelijk om via 'Calculaties' op de menubalk de calculaties per administratie of administratie onafhankelijk te bekijken. Aanmaken van een nieuwe calculatie gebeurt altijd in de actieve administratie.

 

Gerelateerde onderwerpen

 • In de beschrijving van Calculatie Plus worden alleen de afwijkende zaken beschreven ten opzichte van Calculatie Basis. In de beschrijving van Calculatie Pro worden de afwijkende zaken beschreven ten opzichte van Calculatie Plus.
 •  

       
   Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
   Category: Know how  Security  level: All - 0
   Sub category: General  Document ID: 20.188.886
   Assortment:  Date: 23-03-2020
   Release:  Attachment:
   Disclaimer