One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Assets - Onderhoud: Kalenders

[Assets: Stamgegevens, Onderhoud, Algemeen, Kalenders]

Introductie

De tijd gedurende welke een activum wordt afgeschreven, wordt verdeeld in perioden. De kalender wordt gebruikt om de periode-indeling van een jaar waarover een activum wordt afgeschreven te definiëren. Dit kan bijvoorbeeld zijn: wekelijks, maandelijks, per kwartaal of per jaar. Meestal zal de kalender in 12 of 13 perioden zijn verdeeld omdat dit de indeling is van uw financiële boekjaar. Hoewel u van diverse kalenders gebruik kunt maken, dient de kalender die gebruikt wordt als basis voor het journaliseren van de afschrijving, het primaire Activumboek, qua periode-indeling gelijk te zijn aan de periode-indeling van de financiële administratie en de periode-/datumtabel in het Finance gedeelte van Exact Financials Enterprise. In u periode-/datum tabel in Exact Finance kunt u een correctieperiode definiëren. Als een periode als correctieperiode wordt aangemerkt, worden er geen afschrijvingen in de desbetreffende periode aangemaakt. Een kalender wordt gekoppeld aan een activaboek. Door een activaboek te koppelen met een activastam worden alle activa van een bepaalde activastam volgens dezelfde kalender afgeschreven. Als voor een jaar geen kalender is gedefinieerd kan er niet worden afgeschreven. Als kalenders al zijn gebruikt als basis voor afschrijvingen dan kunnen zij niet meer worden gewijzigd.

Kalenders maakt u aan in [Assets: Stamgegevens, Onderhoud, Algemeen, Kalenders]. Wanneer u naar het menupad Kalenders gaat ziet u eerst een overzicht van de reeds aangemaakte kalenders. Dit scherm functioneert zoals alle zoekschermen binnen Exact Financials Enterprise. Wanneer u kiest voor 'Nieuw' kunt u een nieuwe kalender aanmaken.

Uitleg van de velden

Kalender
Geef de kalender een unieke code met bijpassende naam.

Tabblad- Algemeen

Aantal perioden
Geef het aantal perioden per jaar aan, welke deze kalender bevat. Hiermee kan in de afschrijvingsformule worden gerekend.

Genereer: Jaar
Geef het boekjaar aan waarvoor deze kalender geldt. U kunt meerdere kalenders per boekjaar vastleggen.

Status
Geef de activeringsstatus aan. Zie ook: [(de-)Activeren stamgegevens].

 

Invoermatrix

Jaar
Nadat u op 'Toevoegen' hebt geklikt, dient u het jaar van afschrijving aan te geven. U kunt meerdere jaren achter elkaar genereren in één kalender.

Periode
Nadat u op 'Toevoegen' hebt geklikt, dient u een afschrijvingsperiode binnen het aangegeven boekjaar in te vullen.

Begindatum
Eerste datum uit de periode.

Einddatum
Laatste datum uit de periode. 

Tabblad – Documenten

Koppel de gewenste documentatie. Om een document te koppelen kiest u voor de knop 'Toevoegen'. Zie ook: [Documenten Koppelen].

Overzichten

Een overzicht van uw Kalenders vraagt u op via [Assets: Stamgegevens, Overzichten, Algemeen, Kalenders].


Exact Financials Enterprise > Assets > Stamgegevens algemeen > Onderhouden kalenders

 

      

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 17.495.244
 Assortment:  Date: 22-03-2017
 Release:  Attachment:
 Disclaimer