One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Excel Add-In: Gebruik van functies

Introductie

Met de Excel Add-in is het mogelijk om zelf bepaalde gegevens rechtstreeks uit de database te halen (voorbeeld). Het invoegen van Excel Add-In functie kan in Excel op verschillende manieren, te weten:

  • Via het menupad [Exact Globe Next, Functie]
  • Via de 'Functie'-knop op de Exact-knoppenbalk: 


  • Via het menupad [Invoegen, Functie]
  • Via de 'Functie'-knop op de Excel-knoppenbalk:

     

In dit document zullen deze 4 mogelijkheden verder worden uitgelegd. In alle gevallen selecteert u vooraf (in MS Excel) de cel waarin de functie geplaatst moet worden.

 

Uitleg

Eerste en tweede manier

Als u naar het menupad [Exact Globe Next, Functie] gaat, of u klikt op de 'Functie'-knop op de Exact-knoppenbalk, komt u rechtstreeks in de volgende functiewizard:

Administratie
Selecteer hier de administratie waaruit Exact de gegevens moet halen. U kunt hier "Standaard" laten staan, zodat altijd de betreffende gegevens uit de standaard administratie worden getoond. Selecteert u hier een administratie, dan worden altijd de gegevens van de betreffende administratie getoond.

Het voordeel van het niet selecteren van een administratie is dat hetzelfde overzicht voor alle administraties kan worden gebruikt. U hoeft alleen de standaard administratie te wijzigen om de juiste gegevens te zien te krijgen.

Functie
Selecteer hier de functie die u wilt gebruiken.

Overige velden
Afhankelijk welke functie u selecteert, zullen er andere parameters gevraagd worden. 

 

Derde en vierde manier

Als u naar het menupad [Invoegen (Insert), Functie (Function)] gaat, of u klikt op de 'Functie'-knop op de Excel-knoppenbalk, komt u in de volgende functiewizard:

Selecteer in het verschenen scherm de categorie 'Gebruiker gedefinieerd' (Engels: 'User Defined') om de Exact functies op te vragen. In het scherm kunt u de functie selecteren die u wilt gebruiken. Na 'OK' worden dezelfde parameters gevraagd als in de functiewizard van Exact. Het nadeel van deze methode is dat het geen keuzevelden zijn, maar dat u de gegevens rechtstreeks moet intypen. Om deze reden wordt het gebruik van deze methode afgeraden.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.444.008
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer