One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Schermafhandeling

Dit hoofdstuk beschrijft de schermafhandeling van Exact Financials. Dit hoofdstuk kan als referentie worden gebruikt in het dagelijks gebruik. Daarnaast is het verstandig om dit hoofdstuk goed door te nemen en bij de hand te houden als u voor de eerste keer met Exact Financials aan de slag gaat.

Algemeen

Hier wordt ingegaan op algemene kenmerken van de schermafhandeling. De volgende onderwerpen komen ter sprake:

 • Hoofdscherm
  In deze paragraaf wordt eerst aandacht besteed aan de opbouw van het hoofdscherm. Er wordt ingegaan op de menustructuur, de titelbalk, het gebruik van favorieten en recent opgestarte programma's, het gebruik van de on-line handleiding, release notes en de statusbalk. Zie [Hoofdscherm].
 • Toetsencombinaties
  Exact Financials kan worden bediend met de muis, maar ook met het toetsenbord. In deze paragraaf treft u de toetsencombinaties aan om door het pakket te kunnen navigeren. Zie [Toetsencombinaties].

Functies

In deze paragraaf wordt ingegaan op kenmerken van de functiegebonden schermafhandeling. Exact Financials maakt voor de schermafhandeling gebruik van algemene routines voor een zelfde soort van functies. Als u bijvoorbeeld in het pakket een rapport opvraagt, dan zal Exact Financials gebruik maken van een schermopbouw en afhandeling die voor elk rapport van toepassing is. Dergelijke algemene routines zijn beschikbaar voor de onderstaande functies:

 • Zoekschermen
  Deze paragraaf beschrijft de schermafhandeling van zoekschermen die worden gebruikt om waarden van entiteiten te zoeken en selecteren. 
 • Onderhoudsfuncties
  Entiteiten worden onderhouden (aanmaken/invoeren, wijzigen en verwijderen) door middel van de zogenaamde onderhoudsfuncties. Deze paragraaf behandelt de opzet en afhandeling van schermen voor onderhoudsfuncties.
 • Rapportfuncties
  Met de rapportfuncties kunt u overzichten met behulp van rapporten lay-outs configureren en opslaan om deze vervolgens op te vragen, af te drukken of te exporteren. Rapporten worden opgevraagd op basis van een entiteit.
 • Verwerkingsfuncties
  Als u gebruik maakt van (bulk)acties op entiteiten zoals het en masse verwijderen van gegevens (stamgegevens of boekingen), verwerken van boekingen of goedkeuren en afkeuren van inkomende facturen, dan gebruikt u zogenaamde verwerkingsfuncties. Deze paragraaf beschrijft de schermafhandeling van verwerkingsfuncties. 

Exact Financials > Inrichting Systeem > Schermafhandeling


     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 17.612.622
 Assortment:  Date: 27-12-2017
 Release:  Attachment:
 Disclaimer