One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Purchase Manual - Afletteren

Afletteren

Inleiding

In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u bestellingen met ontvangsten en bestellingen en inkoopfacturen handmatig kunt afletteren.

Nadat u een ontvangst en de bijbehorende factuur heeft verwerkt, worden ze automatisch afgeletterd. Als u echter niet alle artikelen die u besteld heeft gaat ontvangen, omdat uw leverancier het artikel bijvoorbeeld niet meer levert, kunt u de ontvangst en de bestelling handmatig afletteren. Hetzelfde geldt voor een inkoopfactuur en een bestelling, als u voor een aantal artikelen niet gaat betalen, omdat u ze niet zult ontvangen.

Als u deze documenten afgeletterd heeft, kunt u in overzichten zien welke onderdelen van bestellingen u niet meer zult ontvangen en/of welke niet meer gefactureerd zullen worden.

Als u een bestelling en een ontvangst of inkoopfactuur aflettert, worden er boekingen gemaakt op de grootboekrekeningen die u in de inkoopinstellingen heeft gedefinieerd.

U kunt het afletteren ongedaan maken. Er wordt dan automatisch een tegenboeking gemaakt in uw financiële administratie. Verwijdert u dus nooit een boeking uit uw financiële administratie als u documenten heeft afgeletterd die niet afgeletterd moesten worden. De aflettering in Exact Financials Enterprise- Purchase wordt dan namelijk niet teruggedraaid. U kunt de ontvangst of inkoopfactuur dan niet alsnog invoeren.

Het terugdraaien van een aflettering kunt u in hetzelfde menupad doen als het afletteren: [Purchase: Management, Afletteren, Bestellingen].

Bestellingen afletteren

U kunt bestellingen afletteren met ontvangsten en met inkoopfacturen in [Purchase: Management, Afletteren, Bestellingen]. Als u een deel van een bepaalde bestelling niet meer zult ontvangen en/of gefactureerd krijgen zou de bestelling open blijven staan. Als u deze aflettert, kunt u in overzichten zien dat de bestelling niet meer ontvangen of gefactureerd zal worden. U kunt een aflettering ongedaan maken, waardoor voor de aangemaakte boeking een tegenboeking gemaakt zal worden in uw financiële administratie.

Eerst wordt beschreven hoe het afletteren in zijn werk gaat en vervolgens hoe u een aflettering ongedaan kunt maken.


Exact Financials Enterprise >  Purchase Manual > Afletteren
 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.727.634
 Assortment:  Date: 22-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer