One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Social collaboration instellingen definiëren

Menupad

Modules ? Systeem ? Inrichting ? Social Collaboration ? Instellingen

Introductie

Op deze pagina kunt de zoekmachine voor het zoeken in de feeds definiëren, en een afbeelding uploaden die wordt gebruikt als logo voor nieuws en aankondigingen.

Rollen & rechten

Alleen gebruikers met de Administrator rol kunnen de social collaboration instellingen aanpassen. Gebruikers zonder deze rol kunnen de pagina wel bekijken, maar beschikken niet over de knop Bewaren.

Opmerkingen:

 • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Modules ? Systeem ? Inrichting ? Beveiliging ? Functierechten.
 • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Modules ? Systeem ? Inrichting ? Beveiliging ? Rollen.

Hoe kan ik de social collaboration instellingen definiëren?

 1. Definieer de velden op de Social Collaboration: Instellingen pagina.
 2. Klik op Bewaren.

Waarom krijg ik de melding "Genereren mislukt: Tekstindex" bij het bewaren van de social collaboration instellingen?

Deze melding verschijnt wanneer u in de Social Collaboration instellingen bij het veld Zoekmachine de optie SQL Full-Text Search heeft geselecteerd, en de full-text index van dbo.comment of dbo.feed niet is ingeschakeld. Om gebruikte kunnen maken van de zoekmachine SQL Full-Text Search dient full-text index van deze tabellen ingeschakeld te zijn.

U kunt dit als volgt aanpassen:

 1. Start SQL Server Management Studio en maak verbinding met de SQL Server waarop uw Exact Synergy Enterprise database aanwezig is.
 2. Klap de mappen uit en ga naar de Synergy database.
 3. Klap deze uit en ga naar de map Tables.
 4. Zoek de tabel dbo.comment op en klik hier met de rechtermuisknop op en kies Full-Text index ? Enable Full-Text index.
 5. Zoek de tabel dbo.feed op en klik hier met de rechtermuisknop op en kies Full-Text index ? Enable Full-Text index.

Waarom krijg ik de melding "Installeer het SQL Full-Text Search onderdeel om gebruik te maken van de SQL Full-Text zoekmachine." bij het bewaren van de social collaboration instellingen?

Deze melding verschijnt wanneer u in de Social Collaboration instellingen bij het veld Zoekmachine de optie SQL Full-Text Search heeft geselecteerd, maar het SQL Full-Text Search component van SQL Server niet is geïnstalleerd. Om gebruik te kunnen maken van de zoekmachine SQL Full-Text Search dient het SQL Full-Text Search component van SQL Server geïnstalleerd te zijn.

Wanneer u dit component niet heeft geselecteerd bij de installatie van SQL Server kunt u dit achteraf nog installeren. Om dit component te installeren voert u het volgende uit:

 1. Log in als administrator op de server waarop Microsoft SQL Server is geïnstalleerd.
 2. Start de SQL Server installatie door op het bestand Setup.exe te klikken. Let erop dat u installatieset gebruikt van dezelfde SQL Server versie die op dit moment is geïnstalleerd.
 3. In het startscherm selecteert u aan de linkerzijde de optie Installation en vervolgens aan de rechterzijde New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation.
 4. Doorloop de installatie wizard totdat u in het scherm Installation type komt. Selecteer hier de optie Add features to an existing instance of SQL Server ... en selecteer in het veld eronder de instance waar u het Full-Text onderdeel aan wilt toevoegen.
 5. In het scherm Feature Selection vinkt u de optie Full-Text and semantic extractions for Search aan. Afhankelijk van de versie van SQL Server kan de naam van deze optie iets afwijken bijvoorbeeld Full Text Search. De andere opties in dit scherm hoeft u niet te wijzigen.
 6. Klik op Next en doorloop de wizard verder om het onderdeel te installeren.

Waarom krijg ik de melding "Verbinding: Mislukt" bij het bewaren van de social collaboration instellingen?

Deze melding verschijnt wanneer u in de Social Collaboration instellingen bij het veld Zoekmachine de optie Elastic Search heeft geselecteerd, maar de Elasticsearch service niet gestart is of niet is geïnstalleerd.

Om de Elasticsearch service te starten voert u het volgende uit:

 1. Ga naar de server waar Elasticsearch is geïnstalleerd.
 2. Start services.msc.
 3. Klik met de rechtermuisknop op de Elasticsearch service en selecteer Start.

Wanneer Elasticsearch niet is geïnstalleerd dient u deze te installeren. Voor meer informatie, zie Het installeren en configureren van Elasticsearch voor het zoeken in de feeds.

Knoppen

Velden

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 27.840.215
 Assortment:  Date: 04-06-2018
 Release: 260  Attachment:
 Disclaimer