One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Finance - Vaste boekingen: Onderhoud

[Finance: Grootboek, Boeken, Vaste boekingen, Onderhoud, *]

Introductie

Vaste boekingen kunt u gebruiken om terugkerende boekingen automatisch te laten genereren. Dit kan handig zijn voor boekingen die u bijvoorbeeld elke maand invoert, zoals huur of afschrijvingen. Door te werken met vaste boekingen hoeft u de boeking maar een keer in te voeren. U kunt de boeking vervolgens door het systeem voor meerdere perioden laten genereren. Vaste boekingen zijn alleen maar mogelijk in het memoriaal, het verkoopboek en het inkoopboek.

De eerste stap in het proces is het aanmaken van de vaste boeking, dit doet u via [Finance: Grootboek, Boeken, Vaste boekingen, Onderhoud]. Selecteer het dagboektype waarvoor u een vaste boeking aan wilt maken.

Uitleg van de velden

Wanneer u gekozen heeft voor een bepaald dagboektype zijn er twee mogelijkheden:

 • U komt direct in het boekingsscherm.
 • U komt in een zoekscherm. Het zoekscherm wordt alleen getoond wanneer er al vaste boekingen aanwezig zijn voor het betreffende dagboektype. Dit scherm functioneert zoals alle zoekschermen binnen Exact Financials Enterprise. Wanneer u kiest voor de knop 'Nieuw' kunt u een nieuwe vaste boeking aanmaken.

In de kopregel van de boeking ziet u de volgende velden:

Dagboeknummer
Selecteer het dagboek waarin u de boeking aan wilt maken.

Boekingscode
Geeft een code (naam) mee aan de boeking. Op basis van deze code kunt u later bij het boeken van de vaste boeking de boeking selecteren.

Omschrijving
In het veld direct achter de boekingscode kunt u de omschrijving van de boeking invoeren. Hier kan ook gebruik gemaakt worden van dynamische omschrijvingen.

De verdere invoer van de vaste boeking is gelijk aan het invoeren van een normale boeking. Wanneer u klaar bent met het invoeren van de vaste boeking kiest u voor 'Bewaren' om de vaste boeking op te slaan.

Tabblad Documenten
Aan een vaste boeking kan een vast document gekoppeld worden wat aan iedere gegeneerde boeking gekoppeld zal worden.Op het tabblad documenten kan in de kolom ''Extern' een externe document categorie geselecteerd worden. Deze categorie dient in de financiële instellingen op het tabblad 'Documenten' gedefinieerd te zijn. 

Gerelateerde onderwerpen


Exact Financials Enterprise > FinanceVaste boekingen >Vaste boekingen onderhouden


   

       
   Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
   Category:  Security  level: All - 0
   Sub category:  Document ID: 17.495.352
   Assortment:  Date: 01-12-2023
   Release:  Attachment:
   Disclaimer