One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Hoofdkantoor: Centraal voorraadbeheer

Introductie

Alle voorraadtransacties (uitgiftes, ontvangsten, tellingen, interfiliale overboekingen) worden in de Exact Globe Next database op het hoofdkantoor opgeslagen. De definitieve waardebepaling van de goederentransacties en de voorraad vindt daarom op het hoofdkantoor plaats.

Uitleg

De grootboekrekeningen in de artikelgroepen en de artikelen zijn voor alle filialen hetzelfde.

In alle transacties worden de rekeningen, artikelen en magazijnen opgeslagen. Aan de hand van het magazijn in de transactie weet Exact Globe Next om welk filliaal het gaat.

Voorraadwaardering
Op rapportagemomenten is het van belang dat alle uitgiftes en tellingen tegen de juiste prijs zijn gewaardeerd. Dit wordt gedaan met de functie voorraadwaardering via [Voorraad, Magazijnbeheer, Voorraadwaardering]. Voorraadwaardering vindt voor alle filialen tegelijkertijd plaats. De VVP of GIP is daardoor voor alle filialen hetzelfde. Als de voorraadwaarderingsmethode Classic VVP is, krijgen alle goederentransacties directe de VVP als prijs. Voorraadwaardering is dan niet nodig.

Voorraadherwaardering
Om ervoor te zorgen dat de voorraad tegen de juiste waarde op de balans staat, is het van belang om de voorraad te herwaarderen. Met de herwaardering wordt de waarde op de grootboekrekening gelijk getrokken met de voorraadwaarde volgens de door u gekozen waarderingsmethode, mocht deze nog niet overeenstemmen. U vindt deze functie in het menupad [Systeem, Logistiek, Herwaardering]. Herwaardering vindt voor alle filialen tegelijkertijd plaats. Als de voorraadwaarderingsmethode Classic VVP is, staat de voorraad altijd tegen de juiste prijs op de balans. Voorraadherwaardering is dan alleen nodig bij structurele VVP-veranderingen.

Voorraadposities
Op het hoofdkantoor is eenvoudig de voorraad te bekijken voor elk filiaal. [Voorraad, Verslagen, Voorraadposities]

 

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 05.210.087
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer