One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Overzicht van budgetten per project

Untitled 2

Introductie

Een budget kan voor een project worden aangemaakt om de tijd en het geld welke zijn toegewezen aan een project te controleren en analyseren. Op deze pagina kunt u een lijst van budgetten opvragen welke zijn aangemaakt voor een specifiek project. Vanuit hier kunt u ook budgetten aanmaken of bestaande budgetten bewerken.

U kunt dit overzicht benaderen door te gaan naar Modules ➔ Projecten ➔ Overzichten ➔ Zoeken ➔ Projecten, de relevante criteria (indien van toepassing) te definiëren en te klikken op Tonen. Klik op de projectcode in de kolom Project en klik vervolgens op de knop Budget

Om direct een indicatie te geven worden er kleuren gebruikt in het budget. Wanneer een cel in het rood wordt weergegeven, betekent dit dat de waarde in de cel hoger is dan er gebudgetteerd is. Een groene cel geeft het tegenovergestelde aan.

Rollen & rechten

Om budgetten voor projecten te bekijken heeft u de module YA1401 — Hour entry role of de rol Hour Entry en een beveiligingsniveau van 1 en hoger nodig. Echter om budgetten aan te maken en te bewerken dient u de projectmanager van het betreffende project te zijn.

 Meer informatie:

 • Voor een overzicht van de functierechten kunt u gaan naar Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Functierechten.
 • Voor een overzicht van de rollen kunt u gaan naar Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Rollen.

Hoe verhoog of verlaag ik het kostenbudget voor een project?

 1. Ga naar Modules ➔ Projecten ➔ Overzichten ➔ Zoeken ➔ Projecten, definieer de relevante criteria en klik op de knop Tonen.
 2. Klik op het project waarvoor u het budget wilt invoeren in de kolom Project om naar de projectkaart te gaan.
 3. Klik op de projectkaart op de knop Budget en op de pagina Projectbudget op de knop Toevoegen kostenbudget.
 4. Voer een positieve of negatieve waarde in het veld Kostenbudget verhoging om het kostenbudget te verhogen of verlagen.
 5. Klik om de knop Bewaren.

Hoe maak ik een omzetbudget aan vanuit de budgetpagina van een project?

 1. Ga naar Modules ➔ Projecten ➔ Overzichten ➔ Zoeken ➔ Projecten, definier de relevante criteria en klik op de knop Tonen.
 2. Klik op het project waarvoor u het budget wilt invoeren in de kolom Project om naar de projectkaart te gaan.
 3. Klik op de projectkaart op de knop Budget en op de pagina Projectbudget op de knop Toevoegen omzetbudget.
 4. Vul de velden in het verzoek in en gebruik daarbij een positieve of negatieve waarde in het bedragveld als u het omzetbudget wilt verhogen of verlagen.
 5. Dien het budgetverzoek in bij de verantwoordelijke door op de knop Bewerken te klikken.
 6. Het verzoek wordt nu getoond in de sectie Budget goedkeuring op de pagina Projectbudget. Zodra het verzoek is goedgekeurd wordt het bedrag hiervan verwerkt in het veld Opbrengstenbudget in de sectie Algemeen op de budgetpagina. Voor meer informatie omtrent het aanmaken en bewerken van budgetten kunt u het document Aanmaken en bewerken van budgetten voor projecten raadplegen.

Opmerking: Alle velden met een "!" zijn verplicht.

Knoppen

Velden

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 22.625.423
 Assortment:  Date: 10-10-2019
 Release: 248  Attachment:
 Disclaimer