One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Aanmaken van verkoopkansen in een batch

Untitled 2

Introductie

Er kan sprake zijn van situaties waarbij u een groot aantal verkoopkansen moet invoeren in 'Exact Synergy Enterprise'. Een dergelijke situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen door een overweldigende respons als gevolg van een promotie of zeer succesvolle marketingcampagne. In dat geval kunt u de verkoopkansen in een batch aanmaken.

Hiervoor is het vereist dat u de instellingen voor verkoopkansen heeft ingevoerd. Indien u de instellingen niet heeft ingevoerd en u probeert de verkoopkansen in een batch aan te maken, dan krijgt u de melding: "Het automatisch genereren van de verkoopkans code dient te worden ingeschakeld voordat deze functie gebruikt kan worden." Voor meer informatie over de instellingen kunt u het document Instellingen voor verkoopkansen  raadplegen.

Bij het aanmaken van verkoopkansen in een batch zullen deze niet direct worden aangemaakt. Het aanmaken vindt plaats als de background job Exact.Jobs.SysHrMail  wordt uitgevoerd. Voor meer informatie over background jobs kunt u het document Background Jobs for Exact Synergy Enterprise  raadplegen.

Rollen & rechten

Alle gebruikers kunnen deze functionaliteit gebruiken.

Meer informatie:

 • Voor een overzicht van de functierechten kunt u gaan naar Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Functierechten.
 • Voor een overzicht van de rollen kunt u gaan naar Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Rollen.

Hoe maak ik verkoopkansen aan in een batch?

 1. Ga naar het scherm Relaties: Zoeken via Modules ➔ Klanten Overzichten Relaties Zoeken.
 2. Voer de gewenste criteria in en klik op de knop Tonen.
 3. Klik op de knop Verkoopkansen.
 4. Middels de opties Via: Proces - achtergrond en Direct kunt u aangeven of de verkoopkansen direct moeten worden aangemaakt of via een background job.
 5. Vul de rest van de velden in en vink eventueel relaties uit waarvoor geen verkoopkans aangemaakt moet worden.
 6. Klik op de knop Aanmaken verkoopkans
 7. Vervolgens worden (indien van toepassing) velden getoond welke verplicht zijn in het eerste verzoek van de verkoopcyclus in de sectie Verplichte velden voor verkoopprocesverzoek.
 8. Vul (indien van toepassing) deze velden en klik nogmaals op de knop Aanmaken verkoopkans.

Opmerkingen:

 • Alle velden met een "!" zijn verplicht.
 • Om performanceredenen kunt u ervoor kiezen om de verkoopkansen via een background job aan te maken. De verkoopkansen zullen dan niet direct worden aangemaakt. Het aanmaken vindt plaats als de background job Exact.Jobs.SysHrMail  wordt uitgevoerd. Voor meer informatie over background jobs kunt u het document Background Jobs for Exact Synergy Enterprise raadplegen.
 • Het is mogelijk dat u de melding: "Maximum (Verkoopkansen) = XX Deze instelling kan aangepast worden door een medewerker met de rol: Beheerder - Bedrijf" krijgt. Deze melding kunt u verhelpen door te klikken op de hyperlink "Maximum (Verkoopkansen) = XX" of door te gaan naar Systeem à Inrichting à Instellingen - Algemeen à Alle. Vul bij het veld Naam: Begint met het volgende in: "RequestMergeLimit" en klik op de knop Actualiseren. U krijgt vervolgens twee resultaten te zien: RequestMergeLimit en RequestMergeLimitDirectCreation, hiermee kunt u een maximum instellen voor respectievelijk het aanmaken van verkoopkansen in een batch middels de background job of het direct aanmaken van verkoopkansen. Klik om de instelling te kunnen wijzigen op de gewenste instelling in de kolom Naam, wijzig vervolgens het aantal in het veld Waarde en klik op de knop Bewaren.

Knoppen

Velden

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 23.260.938
 Assortment:  Date: 04-11-2019
 Release:  Attachment:
 Disclaimer