One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Scancoderingen aanmaken en onderhouden

Introductie

Via menupad [WMS, Inrichting, Scancoderingen] kunt u de scancoderingen onderhouden. Het gebruik van scancoderingen is optioneel en biedt u de volgende functionaliteit:

 • Meer dan een scancode gebruiken voor hetzelfde artikel
  U kunt voor één artikel meerdere scancoderingen aanmaken. Bijvoorbeeld voor EAN13 en voor de barcode van uw leverancier.
 • Alternatieve verkoopeenheden gebruiken
  U kunt scancodes aanmaken voor bijvoorbeeld dozen en voor stuks.

   

Uitleg van de velden

Leverancier
Hier kunt u de leverancier koppelen. Deze leverancier wordt alleen gebruikt in het ontvangstproces. Samen met het veld 'Scancode' is dit het unieke kenmerk van de scancodering. Het is mogelijk om twee scancoderingen met de zelfde scancode aan te maken mits er een andere leverancier is gekoppeld. Het is echter af af te raden om twee scancoderingen met dezelfde scancode aan te maken omdat dit verwarrend kan werken.

Het invullen van een leverancier is verplicht. Wanneer er geen leverancier van toepassing is op deze scancodering dan kunt u een standaard leverancier koppelen.

Artikelcode
Hier kunt u het artikel selecteren waarop deze scancodering van toepassing is.

Scancode
Hier kunt u de scancode opgeven die door E-WMS herkend dient te worden. Er vindt geen validatie plaats op deze waarde.  Samen met het veld 'Leverancier' is dit het unieke kenmerk van de scancodering. U dient er rekening mee te houden dat de waarde die u hier opgeeft de voorkeur heeft boven dezelfde waarde die u in het artikelonderhoud opgeeft als scancode of als artikelcode.

Omschrijving verpakking
Hier kunt u een verkoopeenheid selecteren. Wanneer u deze scancodering niet wil gebruiken voor alternatieve verkoopeenheden dan selecteert u hier de standaard verkoopeenheid van het artikel. De omschrijving van de eenheid die u hier koppelt wordt samen met de 'Verkoopeenheidsfactor' getoond op de handterminal nadat u de scancodering heeft opgegeven.

Verkoopeenheidsfactor
Deze factor wordt gebruikt om het aantal in standaard verkoopeenheden te berekenen. Wanneer de standaard verkoopeenheid van het artikel stuk is en deze scancodering heeft betrekking op dozen van 12 stuks, dan selecteert u bij 'Omschrijving verkoopverpakking' de eenheid 'Doos' en vult u hier 12 in.

Wanneer u de scancodering alleen als alternatieve herkenningscode wilt gebruiken vult u hier 1 in.

Negeer barcode aantal
Deze instelling is van toepassing wanneer u goederen ontvangt die reeds door uw leverancier zijn gelabeld met EAN128 of HIBC barcodes. Deze types barcodes bestaan uit meerdere gegevens zoals de artikelcode, batch of serienummer en ook het aantal. Bij het scannen van deze codes in E-WMS, wordt het aantal voorgevuld met het aantal uit de barcode.

Het aantal kan echter betrekking hebben op een andere eenheid dan de eenheid die u gebruikt in Exact Globe. In die situatie is het niet wenselijk dat het aantal wordt overgenomen, maar heeft het handmatig invoeren van het aantal de voorkeur. Door deze instelling aan te vinken wordt het aantal niet voorgevuld wanneer u gebruik maakt van deze scancode.

Eerst volle verkoopeenheden picken
Standaard is deze instelling uitgevinkt. De optie is alléén beschikbaar wanneer de Verkoopeenheidfactor kleiner is dan 1. Wanneer de optie is aangevinkt wordt de berekening voor de verkoopeenheidfactor groter dan 1 gebruikt.

Bijvoorbeeld
Stock keeping unit = m2
Verkoopeenheid rol = 0,6m2
Pickadvies voor een order = 1m2

Eerst volle verkoopeenheden picken is aangevinkt: 1 rol + 0,4m2
Eerst volle verkoopeenheden picken is uitgevinkt: 1m2

 

Aandachtspunten

 • Deze scancodes zijn alleen beschikbaar op de handterminal bij het gebruik van RF.
 • Deze scancode worden alleen herkend wanneer de scancode herkenning is geactiveerd. Dit kunt u doen door in het veld 'Scancode' in de verschillende E-WMS instellingen de optie 'Scancode' of '' te selecteren.
 • De scancoderingen worden opgeslagen in de tabel csPickitScancodes.

Knoppen

Bewaren
Met deze knop kunt u deze scancodering bewaren.

Nieuw
met deze knop kunt u een nieuwe scancodering aanmaken.

Sluiten
Met deze knop sluit u dit scherm.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 20.221.752
 Assortment:  Date: 05-10-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer