One moment please...
 
Exact Globe+   
 

Betalingscondities onderhouden

Introductie

Bij een verkoopfactuur of inkoopfactuur wordt standaard een betalingsconditie gekoppeld. In deze conditie worden alle betalingsafspraken met uw relatie vastgelegd betreffende deze factuur. Hierbij kan gedacht worden aan de betalingstermijn, afspraken over eventuele gespreide betaling en via welke bankrekeningen betaald of ontvangen gaat worden.

Daarnaast streeft u er natuurlijk naar dat uw debiteuren zo snel mogelijk betalen. Om dit te stimuleren kunnen er kortingen gegeven worden indien de debiteur binnen de gestelde termijn betaalt. Bij een korting spreken we van een betalingskorting. Er wordt dat een bepaald percentage van het factuurbedrag afgetrokken als de debiteur voor een bepaalde datum betaald.

Het percentage korting, de dag waarop deze ingaat/vervalt, de eigen bankrekening en de betalingswijze, kan worden vastgelegd in betalingscondities. Betalingscondities worden gebruikt voor zowel debiteuren als crediteuren. Elke betalingsconditie wordt geregistreerd onder een unieke code. U maakt betalingscondities aan via menu [Systeem, Algemeen, Landen, Betalingscondities].

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.173.291
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer