One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Voorraadherwaardering verwerken

Introductie

Via [Systeem, Logistiek, Herwaardering] kunt u uw voorraad herwaarderen. Als u een traject voor de herwaardering heeft opgegeven, komt u in dit scherm. U ziet hier de huidige en de nieuwe waarde van de voorraad. U kunt hier een winst- en verliesrekening en een balansrekening selecteren voor de te maken journaalpost. In de meeste gevallen is de winst- en verliesrekening gelijk aan de geselecteerde prijsverschillenrekening (bij het onderhoud van de artikelgroep of de voorraadinstellingen). De balansrekening is gelijk aan de geselecteerde inkooprekening bij het onderhouden van het artikel (dus de voorraadrekening).

Deze functie kan ook worden gebruikt om de inkooprekening van een artikel te wijzigen zonder de voorraadposities kwijt te raken. In dit geval wordt de oude inkooprekening in zijn geheel afgeboekt en de nieuwe inkooprekening opgeboekt. Dit betekent niet dat alle mutaties op de oude inkooprekening worden verwijderd. Het enige is dat voor de bepaling van de voorraad(waarde) deze mutaties niet meer worden meegenomen.

Om ook de tweede mogelijkheid van voorraadwaardering mogelijk te maken, wordt de volgende journaalpost gemaakt:

 

Voorraad (nieuwe inkooprekening) nieuwe waarde
aan Voorraad (oude inkooprekening) oude waarde
(aan) Prijsverschillen (winst-en verliesrekening) herwaardering

Het verwerken van de voorraadherwaardering kunt u niet ongedaan maken. Het is daarom aan te raden om een backup te maken voordat u de herwaardering verwerkt.

Velden

Kolommen

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.443.518
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer