One moment please...
 

In de zoekresultaten van de HRM: Zoeken - Medewerkers pagina kunt u de gegevens va de medewerkers, gedetacheerde, studenten, sollicitanten en vacatures in een organisatie bekijken. Bepaalde gegevens kunnen echter gevoelig zijn en niet bedoeld voor iedereen om te zien. Om die gegevens te kunnen afschermen kunt u dit definiëren via functierechten.

Hiervoor is de knop Geavanceerd beschikbaar op de pagina waar u de kolommen en velden van de HRM: Zoeken - Medewerkers pagina kunt definiëren:

Deze knop is beschikbaar wanneer u over de Professional rol beschikt ongeacht het niveau, en het functierecht 147 — Maintain resource card op Bedrijf niveau. Wanneer u op de knop Geavanceerd klikt wordt de volgende pagina getoond:

Op deze pagina kunt u de functierechten voor de verschillende kolommen definiëren. Het is mogelijk om meer dan één functierecht voor een kolom te definiëren. Wanneer u over het functierecht beschikt kunt u de betreffende kolom toevoegen (of verbergen) aan de zoekresultaten, Zonder het functierecht kunt u de betreffende kolommen niet tonen in de zoekresultaten.

Bij sommige kolommen is standaard functierecht 153 — View restricted items in search en/of 193 — View free fields in resource search geselecteerd.

De volgende velden zijn niet beschikbaar op deze pagina:

  • Type - Dit veld wordt altijd getoond in de zoekresultaten voor de uitgebreide en compacte weergaven, en is daarom niet afhankelijk van een functierecht.
  • Naam, Functienaam, Kostenplaats, Telefoonnummer, Extentie en E-mail - Deze kolommen worden standaard in de zoekresultaten getoond en zijn daarom niet afhankelijk van een functierecht.

Aan de hand van het volgende voorbeeld wordt uitgelegd hoe deze functionaliteit werkt.

Bij het veld Plaats is functierecht 153 — View restricted items in search gekoppeld. Iedereen met dit functierecht (ongeacht het niveau) kan deze kolom zien in de sectie Kolommen, en kan aangeven dat deze kolom in de zoekresultaten wordt getoond. Iemand die niet beschikt over het functierecht kan de kolom niet toevoegen en kan in de zoekresultaten de plaats van de medewerkers niet zien.

Wanneer u over het functierecht op Divisie niveau beschikt en heeft ingesteld dat de kolom Plaats wordt getoond in de zoekresultaten, wordt er gekeken naar het niveau van het functierecht. In de zoekresultaten kunt u alléén de betreffende gegevens zien van de medewerkers in dezelfde divisie als u zelf. Dit werkt op dezelfde wijze als in eerdere releases. In onderstaand voorbeeld ziet u alléén de plaatsnaam bij Marc Sanders en Bas de Waal om dat deze dezelfde divisie als u hebben.

Voor meer informatie, zie Zoeken naar medewerkers en vacatures.