One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Voorraadherwaardering

Introductie

Nadat u logistiek heeft afgestemd en de voorraad gewaardeerd, kunt u eventueel de voorraad herwaarderen. Hiermee wordt de waarde op de grootboekrekening gelijk getrokken met de voorraadwaarde van de gekozen waarderingsmethode, mocht deze nog niet overeenstemmen. U vindt deze functie in het menupad [Systeem, Logistiek, Herwaardering].

Dit is bijvoorbeeld nodig als u gekozen heeft voor de waarderingsmethode op basis van een vaste verrekenprijs. In dit geval wordt bij logistiek afstemmen de inkomende goederenstroom geregistreerd tegen de werkelijke inkoopprijs. De uitgaande goederenstroom wordt bij het waarderen van de voorraad geregistreerd tegen een vaste verrekenprijs. De waarde op de grootboekrekening Voorraad is nu niet gelijk aan de waarde tegen de vaste verrekenprijs. Dit komt doordat de inkomende goederenstroom niet geregistreerd is tegen de vaste verrekenprijs maar tegen de werkelijke inkoopprijs. Met het herwaarderen van de voorraad wordt dit aangepast.

Andere voorbeelden waarom u dient te herwaarderen zijn:

  1. In gesloten perioden worden de uitgiftes met de voorraadwaardering niet gecorrigeerd (wanneer u werkt met GIP). U dient de voorraadwaarde dan te corrigeren met de herwaardering.
  2. Wanneer u werkt met waarderingsmethode 'Classic VVP' of 'Vaste verrekenprijs' en u wijzigt de kostprijs, zal de voorraadwaarde met de herwaardering worden gecorrigeerd naar de nieuwe waarde van de voorraad.
  3. U kunt de voorraadherwaardering opstarten wanneer u de inkooprekening van een artikel wilt wijzigen. 

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.344.302
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer