One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Aanmaken en bewerken van verkoopkansen

Menupad

 • Om verkoopkansen aan te maken gaat u naar Modules ➔ Klanten ➔ Invoer ➔ Invoer ➔ Verkoopkans
 • Om verkoopkansen te wijzigen gaat u naar Modules ➔ Klanten ➔ Overzichten ➔ Verkoopkans management ➔ Zoeken, definieer de gewenste criteria en klik op Tonen. Klik op de verkoopkans welke u wilt bewerken in de kolom Verkoopkans: Omschrijving, en klik vervolgens op Bewerken.
 • Om verkoopkansen te verwijderen gaat u naar Modules ➔ Klanten ➔ Overzichten ➔ Verkoopkans management ➔ Zoeken, definieer de gewenste criteria en klik op Tonen. Klik op de verkoopkans welke u wilt bewerken in de kolom Verkoopkans: Omschrijving, en klik vervolgens op Bewerken. Op de onderhoudspagina klikt u op Verwijderen.

Introductie

Een verkoopkans is een lead binnen de verkoopcyclus welke omzet zou kunnen genereren. De stamgegevens van de verkoopkans in de verkoopkanskaart bevat aan de verkoopcyclus gerelateerde informatie zoals de bron van de verkoopkans, het geplande en gerealiseerde bedrag van de kans en de kans dat verkoopkans gewonnen wordt. Dergelijke informatie geeft een gedetailleerd inzicht voor een verkoopmedewerker welke is betrokken bij de verkoopcyclus. De informatie is tevens te gebruiken voor het genereren van overzichten.

Om een nieuwe kans aan te maken gaat u naar Klanten ➔ Invoer ➔ Invoer ➔ Verkoopkans. Na het invoeren van de informatie klikt u op Bewaren. Na het bewaren van de verkoopkans in Exact Synergy Enterprise wordt het eerste verzoek dat is gekoppeld aan de verkoopcyclus automatisch aangemaakt. Het werkstroomverzoek staat gelijk aan een verkoopactiviteit in een bepaald stadium in de verkoopcyclus. Een verkoopcyclus is altijd gekoppeld aan de verkoopkans omdat er ten minste één verkoopactiviteit bij betrokken is wanneer een verkoopkans wordt verkend of verder wordt ontwikkeld. Daarom wordt er ten minste één verzoek gegenereerd wanneer een verkoopkans wordt aangemaakt.

Nadat een kans is aangemaakt, begint de verkoopcyclus. Gedurende de verkoopcyclus zal de verkoopkanskaart bijgewerkt moeten worden met de laatste informatie. Informatie welke wordt bepaald door verkoopcyclus wordt automatisch bijgewerkt, bijvoorbeeld het stadium van de verkoopcyclus en de status van de verkoopkans. Andere informatie dient handmatig te worden bijgewerkt, bijvoorbeeld de kans dat de verkoopkans wordt gewonnen.

De verkoopkanskaart bevat belangrijke informatie, daarom kunnen alleen de volgende gebruikers de kaart bewerken en verwijderen:

 • De gebruiker is de aanmaker van de verkoopkans
 • De gebruiker is de eigenaar van de verkoopkans
 • De gebruiker is de manager van de eigenaar van de verkoopkans
 • De gebruiker is de huidige verantwoordelijke van het verzoek dat onderdeel is van de verkoopkans. Deze gebruiker kan de verkoopkans bewerken en verwijderen wanneer deze benaderd wordt vanuit dit verzoek. Dit geldt ook voor de medewerkers welke bij het verzoek betrokken worden door de functies Overnemen, Toewijzen en Opmerken. Voor meer informatie kunt u het document Aanmaken en bewerken van verzoeken raadplegen.

Hoe maak ik een nieuwe verkoopkans aan?

 1. Vul op de CRM: Verkoopkans - Nieuw pagina de vereiste velden in.
 2. Klik op Bewaren om de verkoopkans op te slaan, of klik op Bewaren + Nieuw om de verkoopkans op te slaan en meteen een nieuwe verkoopkans aan te maken.
 3. Klik op Bewaren.

Hoe bewerk ik een verkoopkans?

 1. Op de Verkoopkans - Zoeken pagina definieert u de gewenste criteria.
 2. Klik op Tonen.
 3. Klik op de verkoopkans welke u wilt bewerken in de kolom Verkoopkans: Omschrijving.
 4. Klik vervolgens op de knop Bewerken.
 5. Wijzig de gewenste velden en klik op Bewaren.

Hoe verwijder ik een verkoopkans? 

 1. Definieer de gewenste criteria op de pagina Verkoopkansen: Zoeken via Klanten ➔ Overzichten ➔ Verkoopkans management ➔ Zoeken.
 2. Klik op Tonen.
 3. Klik op de verkoopkans welke u wilt bewerken in de kolom Verkoopkans: Omschrijving.
 4. Klik vervolgens op de knop Bewerken en hierna op de knop Verwijderen.

Rollen & rechten

Elke medewerker kan verkoopkansen aanmaken, bewerken of verwijderen.

 • Voor een overzicht van de functierechten kunt u gaan naar Systeem à Inrichting à Beveiliging à Functierechten.
 • Voor een overzicht van de rollen kunt u gaan naar Systeem à Inrichting à Beveiliging à Rollen.

  Knoppen

  Icoon

  Velden

  Gerelateerde documenten

 •      
   Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
   Category: On-line help files  Security  level: All - 0
   Sub category: Details  Document ID: 22.703.652
   Assortment:  Date: 24-05-2016
   Release:  Attachment:
   Disclaimer