One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Aanmaken en bewerken van verkoopkansen

Menupaden

 • Om verkoopkansen aan te maken ga je naar Modules Klanten Invoer Invoer Verkoopkans.
 • Om verkoopkansen te wijzigen ga je naar Modules Klanten Overzichten Verkoopkans management Zoeken. Definieer de gewenste criteria en klik op Tonen. Klik op de verkoopkans die je wilt bewerken in de kolom Verkoopkans: Omschrijving en klik op Bewerken.
 • Om verkoopkansen te verwijderen ga je naar Modules Klanten Overzichten Verkoopkans management Zoeken. Definieer de gewenste criteria en klik op Tonen. Klik op een verkoopkans in de kolom Verkoopkans: Omschrijving en klik op Bewerken. Op de onderhoudspagina klik je op Verwijderen.

Introductie

Een verkoopkans is een lead binnen de verkoopcyclus die omzet zou kunnen genereren. De stamgegevens van de verkoopkans in de verkoopkanskaart bevat aan de verkoopcyclus gerelateerde informatie zoals de bron van de verkoopkans, het geplande en gerealiseerde bedrag van de kans en de kans dat verkoopkans gewonnen wordt. Deze informatie geeft een gedetailleerd inzicht voor een verkoopmedewerker die is betrokken bij de verkoopcyclus. De informatie is ook te gebruiken voor het genereren van overzichten.

Om een nieuwe verkoopkans aan te maken ga je naar Modules Klanten Invoer Invoer Verkoopkans. Voer de informatie in en klik op Bewaren. Nadat je de verkoopkans in Exact Synergy Enterprise hebt bewaard, wordt het eerste verzoek dat is gekoppeld aan de verkoopcyclus automatisch aangemaakt. Het werkstroomverzoek staat gelijk aan een verkoopactiviteit in een bepaald stadium van de verkoopcyclus. Een verkoopcyclus is altijd gekoppeld aan de verkoopkans omdat er ten minste één verkoopactiviteit bij betrokken is wanneer een verkoopkans wordt verkend of verder wordt ontwikkeld. Daarom wordt er ten minste één verzoek gegenereerd wanneer een verkoopkans wordt aangemaakt.

Nadat een kans is aangemaakt, begint de verkoopcyclus. Gedurende de verkoopcyclus moet de verkoopkanskaart bijgewerkt worden met de laatste informatie. Informatie die wordt bepaald door de verkoopcyclus wordt automatisch bijgewerkt, bijvoorbeeld het stadium van de verkoopcyclus en de status van de verkoopkans. Andere informatie moet handmatig worden bijgewerkt, bijvoorbeeld de kans dat de verkoopkans wordt gewonnen.

Om de informatie van de verkoopkans te wijzigen ga je naar Modules Klanten Overzichten Verkoopkans management Zoeken. Klik op een verkoopkans in de kolom Verkoopkans: Omschrijving. Klik in de verkoopkans op Bewerken. De verkoopkanskaart bevat belangrijke informatie, daarom kunnen alleen de volgende gebruikers de kaart bewerken en verwijderen:

 • De gebruiker is de aanmaker van de verkoopkans.
 • De gebruiker is de eigenaar van de verkoopkans
 • De gebruiker is de manager van de eigenaar van de verkoopkans.
 • De gebruiker is de huidige verantwoordelijke van het verzoek dat onderdeel is van de verkoopkans. Deze gebruiker kan de verkoopkans bewerken en verwijderen wanneer deze benaderd wordt vanuit dit verzoek. Dit geldt ook voor de medewerkers die bij het verzoek betrokken worden door de functies Overnemen, Toewijzen en Opmerken. Lees meer over verzoeken aanmaken en bewerken.

Rollen en rechten

Elke medewerker kan verkoopkansen aanmaken, bewerken of verwijderen.

Opmerking:

 • Voor een overzicht van de functierechten ga je naar Modules Systeem Inrichting Beveiliging Functierechten.
 • Voor een overzicht van de rollen ga je naar Modules Systeem Inrichting Beveiliging Rollen.

Welke versie gebruik je?

De informatie in dit document is van toepassing op product update 264 en nieuwer. Als je met een oudere versie werkt, zijn sommige functies die hier worden beschreven niet beschikbaar.

Hoe maak ik nieuwe verkoopkansen aan?

 1. Vul op de pagina CRM: Verkoopkans - Nieuw de vereiste velden in.
 2. Klik op Bewaren om de verkoopkans op te slaan. klik op Bewaren + Nieuw om de verkoopkans op te slaan en meteen een nieuwe aan te maken.
 3. Klik op Sluiten.

Goed om te weten: Alle velden met “!” zijn verplicht om in te vullen.

Hoe bewerk ik bestaande verkoopkansen?

 1. Op de pagina Verkoopkans - Zoeken pagina definieer je de criteria.
 2. Klik op Tonen.
 3. Klik op de verkoopkans die je wilt bewerken in de kolom Verkoopkans: Omschrijving.
 4. Klik op Bewerken. Maak de benodigde wijzigingen.
 5. Klik op Bewaren en vervolgens op Sluiten.

Knoppen

Pictogram

Velden

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 22.703.652
 Assortment:  Date: 30-03-2023
 Release:  Attachment:
 Disclaimer