One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Voorraadwaardering

Introductie

U kunt via [Voorraad, Magazijnbeheer, Voorraadwaardering] de juiste kostprijs aan uw uitgaande goederenstroom toekennen. Dit kan op ieder gewenst moment en volgens vijf waarderingsmethoden worden uitgevoerd. Alle artikelgerelateerde transacties bij alle magazijnen worden meegenomen in deze aanpassing. Afhankelijk van de waarderingsmethode wordt de werkelijke kostprijs berekend.

Voor een juiste voorraadwaardering volgt u de volgende stappen:

  • Logistiek afstemmen voor de juiste registratie van de inkomende goederenstroom
  • Voorraadwaardering voor de juiste registratie van de uitgaande goederenstroom
  • Voorraadherwaardering voor de juiste registratie op de voorraadrekening

Bij een levering worden alle uitgaande goederenstromen geregistreerd tegen de gedefinieerde kostprijs in het onderhoud van het artikel. Dit is niet de werkelijke kostprijs. De werkelijke kostprijs is de inkoopprijs van deze artikelen. Nadat u logistiek heeft afgestemd, zijn alle inkomende goederenstromen geregistreerd tegen de werkelijk betaalde inkoopprijs. Bij het waarderen van de voorraad wordt de uitgaande goederenstroom gekoppeld aan de juiste inkomende goederenstroom volgens een bepaalde waarderingsmethode.

Voordat u de (werkelijke) kostprijs gaat toekennen aan de uitgaande goederenstroom is het dus raadzaam eerst logistiek af te stemmen. Hiermee zorgt u ervoor dat de berekening van de werkelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van de juiste inkoopprijzen.

Er worden geen nieuwe transacties aangemaakt. Alleen de kostprijs in transacties wordt gewijzigd in de werkelijke kostprijs. De transacties met betrekking tot de ontvangsten worden niet aangepast. Deze zijn en blijven namelijk geregistreerd tegen de werkelijke inkoopprijs (als u logistiek heeft afgestemd).

Afhankelijk van de optie 'Kostprijs en voorraadwaardering per magazijn' in de voorraadinstellingen wordt de voorraadwaardering en herwaardering per magazijn uitgevoerd.

Let op: Wanneer u gebruik maakt van de waarderingsmethode 'VVP Classic' dient u dit document te gebruiken.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.301.677
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer