One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Planbord rooster voor Service Management bekijken

Untitled 1

Menupad

Modules ➔ Service management ➔ Overzichten ➔ Service activiteiten ➔ Planbord rooster

Introductie

Het planbord rooster geeft u inzicht in de in te plannen service activiteiten, zoals activiteiten waar wel een datum aan is toegewezen, maar geen medewerkers, en in de verzoeken die aan medewerkers zijn toegewezen. Door het planbord rooster te gebruiken kunt u eenvoudig service activiteiten beheren, service afspraken inroosteren, activiteiten plannen en de hoeveelheid werk van de medewerkers bekijken.

Het planbord weekrooster toont tevens alle activiteiten van de medewerkers en informatie over de afspraken. De afspraken kunnen naar een andere datum en/of tijdstip worden gesleept. De informatie van de bijbehorende service verzoeken wordt hierdoor tevens meegenomen naar de nieuwe datum en/of tijdstip. Indien een medewerker niet werkt of in het geval van een officiële feestdag wordt dit in de planning weergegeven in het grijs. De HR verzoeken, zoals de Verlof & Verzuim, Medewerker, en Afwezig verzoeken die via de sectie Planning op het tabblad Acties van de Werkstroom: Verzoektype pagina zijn gedefinieerd, worden ook op het planbord rooster weergegeven. Voor meer informatie, zie Verzoektypes aanmaken en aanpassen - Het tabblad Acties. De HR verzoeken worden op het planbord rooster getoond in de kleuren die overeenkomen met de kleuren die voor de betreffende verzoeken zijn geselecteerd bij Kleur in de sectie Algemeen op het tabblad Algemeen op de Werkstroom: Verzoektype pagina. Voor meer informatie, zie Verzoektypes aanmaken en aanpassen - Het tabblad Algemeen.

Welke medewerkers worden getoond op het planbord rooster, is afhankelijk van de medewerkers die zijn geselecteerd bij de plangroep en divisie. Als een medewerker een afspraak heeft, kan de kaart van deze medewerker bekeken worden door op zijn/haar naam te klikken 

Rollen en rechten

Voor het bekijken van het planbord weekrooster is functierecht 852 – View service planboard benodigd.  Gebruikers met de rol Service desk, Service engineer, Service planner, of Service manager beschikken over dit recht.

Voor het aanpassen van het planbord rooster is functierecht 872 – Maintain service planboard benodigd.  Gebruikers met de rol Service planner, of Service manager beschikken over dit recht.

Opmerkingen:

 • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Functierechten.
 • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Rollen.
 • De rollen Service desk, Service engineer, Service planner, en Service manager kunnen alleen toegevoegd worden als de licentie rol Service management is toegevoegd. Voor meer informatie, zie Service management role.

Wat kan ik bekijken en doen op de Planbord rooster pagina?

 1. Het planbord rooster wordt getoond met een titelbalk, een Help icoon, een Aanpassen icoon en een Favorieten icoon. U kunt de pagina ook tonen zonder kopregel of menu, door te klikken op Volledig scherm.
 2. Het planbord weekrooster toont de afspraken van de medewerkers voor de huidige week.
 3. De afspraken kunnen verplaatst worden door ze te slepen naar een andere datum en/of tijd. De informatie van het bijbehorende service activiteit verzoek wordt ook verplaatst.
 4. De afspraken kunnen van de Planbord rooster pagina verwijderd worden door op te klikken bij de afspraak. Alleen afspraken met de status 'Open' kunnen verwijderd worden.
 5. De medewerkers worden getoond op basis van de geselecteerde plangroep en divisie. U kunt medewerkers toevoegen aan de plangroep door op te klikken in de sectie Planning. Het is ook mogelijk om de plangroep te selecteren in de sectie Planning om de medewerkers van deze plangroep te bekijken.
 6. De namen van de medewerkers worden weergegeven aan de linkerkant van het planbord rooster. U kunt klikken op de naam van de medewerker om zijn/haar medewerkerkaart te bekijken. De medewerkerkaart kan echter alleen getoond worden als de medewerker een afspraak heeft.
 7. De werkuren en niet-werkuren van de medewerkers worden getoond. Als de medewerker niet werkt of bij een officiële feestdag wordt dit in de planning weergegeven in het grijs. De melding "Item is buiten het werkrooster gesleept" wordt getoond zodra de service activiteit naar een niet-werkuur wordt gesleept.
 8. De HR verzoeken, zoals de Verlof & Verzuim, Medewerker, en Afwezig verzoeken die via de sectie Planning op het tabblad Acties van de Werkstroom: Verzoektype pagina zijn gedefinieerd, worden ook op het planbord rooster weergegeven. Voor meer informatie over HR verzoeken, zie Verzoektypes aanmaken en aanpassen - Het tabblad Acties. De HR verzoeken worden op het planbord weekrooster getoond in de kleuren die overeenkomen met de kleuren die voor de betreffende verzoeken zijn geselecteerd bij Kleur in de sectie Algemeen op het tabblad Algemeen op de Werkstroom: Verzoektype pagina. Alleen de kleur (zonder informatie) wordt weergegeven. Voor meer informatie over de kleuren van een verzoek, zie Verzoektypes aanmaken en aanpassen - Het tabblad Algemeen.
 9. De gegevens op de Planbord rooster pagina worden elke 30 minuten ververst. Standaard staat 30 minuten geselecteerd bij Minuten interval in de sectie Algemeen op de Planbord rooster: Aanpassen pagina. U kunt de instellingen aanpassen via het Aanpassen icoon. 
 10. U kunt een afspraak zoeken via de sectie In te plannen en de afspraak vervolgens verplaatsen door deze te slepen naar het planningsrooster. De informatie van de afspraken in deze sectie kan aangepast worden door te klikken op Aanpassen.
 11. U kunt aangeven welke gegevens worden getoond door te klikken op het icoon  Aanpassen.
 12. In de sectie In te plannen wordt de huidige week uitgelicht op de kalender. Als er een andere datum wordt geselecteerd, wordt de hele week waar de geselecteerde datum in valt, uitgelicht op de kalender en weergegeven op het planbord rooster.
 13. U kunt klikken op Naar huidige week bij Planning om de afspraken van de huidige week te bekijken.

Opmerking: Wanneer de HR verzoeken zonder einddatum zijn aangemaakt worden de verzoeken getoond op het planbord rooster tot en met de huidige datum.

Hoe kan ik het planbord weekrooster aanpassen?

 1. Klik op het Aanpassen icoon op de Planbord rooster pagina.
 2. Voer de gewenste wijzigingen door in de sectie Algemeen, In te plannen, Links, Rechts en Kalender.
 3. Klik op Bewaren.

Tips en trucs

U kunt de informatie die u op de pagina wilt weergeven, aanpassen door te klikken op Aanpassen. Voor meer informatie, zie Planbord rooster voor Service Management aanpassen.

Knoppen

Velden

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 26.799.684
 Assortment:  Date: 03-12-2019
 Release: 256  Attachment:
 Disclaimer