One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Competentieverzoeken genereren

Untitled 4

Menupad

Modules ➔ HRM ➔ Inrichting ➔ Competentie management ➔ Genereren competentieverzoek

Introductie

Competentie management is een belangrijk middel voor organisaties om de competentie van een individu te evalueren en het gewenste gedrag dat is vereist te identificeren. Dit helpt u om de juiste kandidaten te herkennen en deze te 'matchen' aan de juiste functie.

Het proces van Competentie Management in Exact Synergy Enterprise bestaat uit de volgende stappen:

  1. Instellingen definiëren — De algemene divisie instellingen dienen gedefinieerd te worden. Voor meer informatie, zie Definiëren van HRM instellingen en Aanmaken en bewerken van divisies.
  2. Veldtypes aanmaken — Veldtypes zijn instellingen van de scores die gebruikt worden om de competenties, prestaties, of doelen van sollicitanten of medewerker te meten. Voor meer informatie, zie Veldtypes voor competenties, attributen en targets voor medewerkers of sollicitanten aanmaken en wijzigen.
  3. Competenties aanmaken — Competenties zijn vaardigheden of belangrijk eigenschappen die nodig zijn om de functie uit te voeren. Competenties kunnen worden aangemaakt voor of na het aanmaken van de competentiegroepen. Voor meer informatie, zie Competenties aanmaken en wijzigen.
  4. Competentiegroepen aanmaken — Competentiegroepen worden gebruikt om bepaalde competenties te groeperen. Competentiegroepen kunnen worden aangemaakt voor of na het aanmaken van de competenties. Voor meer informatie, zie Competentiegroepen aanmaken en wijzigen.
  5. Genereren competentieprofielen — Na het inrichten van de competentiegroepen wordt het competentieprofiel gegenereerd en gekoppeld aan de betreffende sollicitant(en) of medewerker(s). Een competentieprofiel bestaat uit een set competenties die worden gebruikt om sollicitant of medewerker te beoordelen. Voor meer informatie, zie Competentieprofielen genereren.
  6. Genereren competentie verzoeken — Zodra competentieprofielen zijn gegenereerd kunnen competentie verzoeken worden gegenereerd om de beoordelaars te informeren dat ze de beoordeling kunnen uitvoeren.
  7. Bekijken en beoordelen van competentieprofielen — Zodra de competentie verzoeken zijn gegenereerd kunnen de beoordelaars de profielen via de sollicitant- of medewerkerkaart bekijken. Voor meer informatie, zie Competentieprofielen voor sollicitanten bekijken en Competentieprofielen voor medewerkers bekijken.

Nadat de competentieprofielen zijn gegenereerd kunt u meteen de verzoeken voor de beoordelaars genereren vanuit de profielen genereer pagina.

Als alternatief kan het HR personeel de activiteiten van de profielen monitoren en het genereren via de verzoeken handmatig uitvoeren via deze pagina die in dit document wordt beschreven. Deze functie is alleen beschikbaar wanneer u in de HRM instellingen de competentie methode Geavanceerd heeft geselecteerd. Voor meer informatie, zie Definiëren van HRM instellingen.

Rollen en rechten

Om competentieverzoeken te genereren is functierecht 508 – Maintain payroll components benodigd. Gebruikers met de HR rol beschikken over dit functierecht.

Opmerkingen:

  • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Functierechten.
  • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Modules ➔ Systeem ➔ Inrichting ➔ Beveiliging ➔ Rollen.

Knoppen

Velden

Kolommen

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 24.865.707
 Assortment:  Date: 24-01-2020
 Release:  Attachment:
 Disclaimer