One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Overzicht van prestatie beoordeling groepen per functie-activiteit

Menupad

HRM Inrichting Prestatie beoordeling management Job activity - competence link

Introductie

Deze pagina toont de koppelingen tussen de prestatie beoordelingsgroepen de functie-activiteiten. Op deze pagina kunt u voortgangsindicatoren in een prestatie beoordelingsgroep koppelen aan een functie-activiteit en aangeven welke indicatoren relevant zijn voor de functieniveau's voor die betreffende functie-activiteit. Een verkoop consultant met functieniveau 4 dient bijvoorbeeld te worden beoordeeld op de "Presentatie" indicator, terwijl een verkoop consultant met functieniveau 1 hier bijvoorbeeld niet op wordt beoordeeld.

Deze functie is onderdeel van van het Prestatie Beoordeling management proces, dat gebruikt wordt om de prestaties van de medewerkers te beoordelen. Hiermee kan het management de training behoeftes voor het personeel identificeren om zo tot een beter resultaat te komen.

De processtappen van Prestatie beoordeling management in Exact Synergy Enterprise zijn:

 1. Instellingen definiëren — De algemene divisie instellingen dienen gedefinieerd te worden. Voor meer informatie, zie Definiëren van HRM instellingen en Aanmaken en bewerken van divisies.
 2. Veldtypes aanmaken — Veldtypes zijn instellingen van de scores die gebruikt worden om de competenties, prestaties, of doelen van sollicitanten of medewerker te meten. Voor meer informatie, zie Veldtypes voor competenties, voortgangsindicatoren en targets voor medewerkers of sollicitanten aanmaken en wijzigen.
 3. Attributen aanmaken — Attributen zijn vaardigheden die nodig zijn om de functie uit te voeren. Attributen kunnen worden aangemaakt voor of nadat de prestatie beoordeling groepen zijn aangemaakt. Voor meer informatie, zie Voortgangsindicatoren aanmaken en wijzigen.
 4. Prestatie beoordeling groepen aanmaken — Deze worden gebruikt om de attributen te groeperen. De attributen worden gebruikt om de prestaties van de medewerkers te beoordelen. De groepen kunnen worden aangemaakt voor of na het aanmaken van de attributen. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling groepen aanmaken en wijzigen.
 5. Voortgangsindicatoren koppelen per functie-activiteit en functieniveau — Afhankelijk van de vaardigheden en ervaring kunnen bepaalde medewerkers in een bedrijf de zelfde activiteit uitvoeren, maar in verschillende functieniveau's (vergelijkbaar met junior en senior niveau's). Deze medewerkers kunnen op verschillende indicatoren worden beoordeeld. Om het makkelijker te maken om dit te beheren, is het mogelijk om de prestatie beoordeling groep te koppelen aan een functie-activiteit, en vervolgens aan te geven welke indicatoren van toepassing zijn op welk functieniveau.
 6. Genereren prestatie beoordeling profielen — Na het inrichten van de groepen dient te manager of beoordelaar het profiel te genereren en te koppelen aan de betreffende medewerker(s). Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling profielen genereren
 7. Genereren prestatie beoordeling verzoeken — Zodra de profielen zijn gegenereerd kunnen verzoeken worden gegenereerd om de beoordelaars te informeren dat ze de beoordeling kunnen uitvoeren. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling verzoeken genereren.
 8. Bekijken en beoordelen van prestatie beoordeling profielen — Zodra de verzoeken zijn gegenereerd kunnen de beoordelaars de profielen via de medewerkerkaart bekijken. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling profielen bekijken

Rollen en rechten

 • Om deze pagina te kunnen benaderen is functierecht 99 – View performance review benodigd. Gebruikers met de HR rol beschikken standaard over dit functierecht.
 • Om de koppelingen tussen de voortgangsindicatoren en functie-activiteiten en functienamen te kunnen aanmaken, wijzigen of verwijderen is functierecht  107 – Maintain performance review benodigd. Gebruikers met de HR rol beschikken standaard over dit functierecht. 

Opmerking:

 • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Systeem Inrichting Beveiliging Functierechten.
 • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Systeem Inrichting Beveiliging Rollen.

Hoe bekijk ik de koppelingen tussen de voortgangsindicatoren en functie-activiteiten en functienamen?

 1. Op de Functie-activiteit - Competenties pagina, klikt u op de Bewerken hyperlink in de sectie Prestatie beoordeling groep.

Hoe pas ik voortgangsindicatoren toe op functie-activiteiten en functienamen?

 1. Klik op Nieuw op de Functie-activiteit - Competenties pagina
 2. Selecteer bij Prestatie beoordeling groep in de sectie Criteria een prestatie beoordeling groep.
 3. Selecteer bij Functie-activiteit de functie-activiteit waarvoor u de koppeling wilt aanmaken.
 4. Klik op Actualiseren. De voortgangsindicatoren van de geselecteerde prestatie beoordeling groep worden nu getoond in de kolom Competenties. In de kolom Functieniveau wordt het aantal niveau's getoond dat beschikbaar is voor de functie-activiteit.
 5. Voor iedere voortgangsindicator vinkt u de betreffende velden om aan te geven welk functieniveau de voortgangsindicator van toepassing is.
 6. Klik op Bewaren.
 7. Klik op Sluiten. De koppeling tussen de prestatie beoordelinggroep en de functie-activiteit wordt nu getoond in de sectie Prestatie beoordeling groep op de Functie-activiteit - Competenties pagina.

Hou rekening met: Alle velden met een “!” zijn verplicht.

Hoe wijzig ik de koppelingen tussen de voortgangsindicatoren en functie-activiteiten en functienamen?

 1. Op de Functie-activiteit - Competenties pagina, klikt u op de Bewerken hyperlink van de regel die u wilt wijzigen.
 2. Maak de gewenste wijzigingen en klik op Bewaren.

Hoe bekijk ik de details van de prestatie beoordeling groepen?

 1. Op de Functie-activiteit - Competenties pagina, klikt u op de hyperlink in de kolom Prestatie beoordeling groep.

Hoe bekijk ik de details van de functie-activiteiten?

 1. Op de Functie-activiteit - Competenties pagina, klikt u op de hyperlink in de kolom Functie-activiteit.

Knoppen

Velden

Kolommen

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 26.249.549
 Assortment:  Date: 03-08-2015
 Release: 253  Attachment:
 Disclaimer