One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Prestatie beoordeling verzoeken genereren

Menupad

HRM ? Inrichting ? Prestatie beoordeling management ? Genereren prestatie beoordeling verzoek

Introductie

Prestatie beoordeling management kan worden gezien als deel van de ontwikkeling van medewerkers omdat het de ontwikkeling van de competenties op alle niveaus ondersteund. Hiermee kan het management de behoeften voor training van de medewerker identificeren.

 

De processtappen van Prestatie beoordeling management in Exact Synergy Enterprise zijn:

 1. Instellingen definiëren — De algemene divisie instellingen dienen gedefinieerd te worden. Voor meer informatie, zie Definiëren van HRM instellingen en Aanmaken en bewerken van divisies.
 2. Veldtypes aanmaken — Veldtypes zijn instellingen van de scores die gebruikt worden om de competenties, prestaties, of doelen van sollicitanten of medewerker te meten. Voor meer informatie, zie Veldtypes voor competenties, voortgangsindicatoren en targets voor medewerkers of sollicitanten aanmaken en wijzigen.
 3. Voortgangsindicatoren aanmaken — Voortgangsindicatoren zijn vaardigheden die nodig zijn om de functie uit te voeren. Voortgangsindicatoren kunnen worden aangemaakt voor of nadat de prestatie beoordeling groepen zijn aangemaakt. Voor meer informatie, zie Voortgangsindicatoren aanmaken en wijzigen.
 4. Prestatie beoordeling groepen aanmaken — Deze worden gebruikt om de voortgangsindicatoren te groeperen. De voortgangsindicatoren worden gebruikt om de prestaties van de medewerkers te beoordelen. De groepen kunnen worden aangemaakt voor of na het aanmaken van de voortgangsindicatoren. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling groepen aanmaken en wijzigen.
 5. Voortgangsindicatoren per functie-activiteit en niveau koppelen - Het kan voorkomen dat medewerkers in een organisatie dezelfde functie-activiteit uitvoeren, maar met verschillende functieniveaus (zoals junior en senior posities). Dit kan het geval zijn als er verschillende niveaus bestaan in vaardigheden of ervaring. Deze medewerkers kunnen dus beoordeeld worden op verschillende indicatoren. Om dit beter te kunnen onderhouden, is het mogelijk om de prestatie beoordeling groep te koppelen aan een functieactiviteit, om daarna te definieren welke indicatoren benodigd of relevant zijn voor elk functie-niveau. Voor meer informatie, zie Overzicht van prestatie beoordeling groepen per functie-activiteit.
 6. Genereren prestatie beoordeling profielen — Na het inrichten van de groepen dient te manager of beoordelaar het profiel te genereren en te koppelen aan de betreffende medewerker(s). Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling profielen genereren.
 7. Genereren prestatie beoordeling verzoeken — Zodra de profielen zijn gegenereerd kunnen verzoeken worden gegenereerd om de beoordelaars te informeren dat ze de beoordeling kunnen uitvoeren.
 8. Bekijken en beoordelen van prestatie beoordeling profielen — Zodra de verzoeken zijn gegenereerd kunnen de beoordelaars de profielen via de medewerkerkaart bekijken. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling profielen bekijken.

Nadat de prestatie beoordeling profielen zijn gegenereerd kunt u meteen de verzoeken voor de beoordelaars genereren vanuit de profielen genereer pagina.  Anders kunt u wachten op het afronden van de background job om de verzoeken automatisch te genereren.

Als alternatief kan het HR personeel de activiteiten van de profielen monitoren en het genereren via de verzoeken handmatig uitvoeren via deze pagina die in dit document wordt beschreven.

Rollen en rechten

Om de prestatie beoordeling verzoeken te genereren is functierecht 107 – Maintain performance review benodigd. Gebruikers met de HR rol beschikken over dit functierecht.

Opmerkingen:

 • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Systeem ? Inrichting ? Beveiliging ? Functierechten.
 • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Systeem ? Inrichting ? Beveiliging ? Rollen.

Hoe kan ik prestatie beoordeling verzoeken genereren?

 1. Typ of selecteer de divisie code bij Divisie op de HRM: Genereren prestatie beoordeling verzoek pagina.
 2. Definieer andere relevante criteria om de prestatie beoordeling profielen te tonen waarvoor u een beoordeling verzoek wilt genereren.
 3. Vink de medewerkers aan waarvoor u verzoeken wilt genereren.
 4. Klik op Aanmaken.

Knoppen

Velden

Kolommen

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.022.119
 Assortment:  Date: 17-12-2014
 Release: 230  Attachment:
 Disclaimer