One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Prestatie beoordeling profielen genereren

Menupad

HRM Inrichting Prestatie beoordeling management Genereren prestatie beoordeling profiel.

Introductie

Prestatie beoordeling management kan worden gezien als deel van de ontwikkeling van medewerkers omdat het de ontwikkeling van de competenties op alle niveaus ondersteund. Hiermee kan het management de behoeften voor training van de medewerker identificeren.

De processtappen van Prestatie beoordeling management in Exact Synergy Enterprise zijn:

 1. Instellingen definiëren — De algemene divisie instellingen dienen gedefinieerd te worden. Voor meer informatie, zie Definiëren van HRM instellingen en Aanmaken en bewerken van divisies.
 2. Veldtypes aanmaken — Veldtypes zijn instellingen van de scores die gebruikt worden om de competenties, prestaties, of doelen van sollicitanten of medewerker te meten. Voor meer informatie, zie Veldtypes voor competenties, attributen en targets voor medewerkers of sollicitanten aanmaken en wijzigen.
 3. Attributen aanmaken — Attributen zijn vaardigheden die nodig zijn om de functie uit te voeren. Attributen kunnen worden aangemaakt voor of nadat de prestatie beoordeling groepen zijn aangemaakt. Voor meer informatie, zie Attributen (Voortgangsindicatoren) aanmaken en wijzigen.
 4. Prestatie beoordeling groepen aanmaken — Deze worden gebruikt om de attributen te groeperen. De attributen worden gebruikt om de prestaties van de medewerkers te beoordelen. De groepen kunnen worden aangemaakt voor of na het aanmaken van de attributen. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling groepen aanmaken en wijzigen.
 5. Voortgangsindicatoren koppelen per functie-activiteit en functieniveau — Afhankelijk van de vaardigheden en ervaring kunnen bepaalde medewerkers in een bedrijf de zelfde activiteit uitvoeren, maar in verschillende functieniveau's (vergelijkbaar met junior en senior niveau's). Deze medewerkers kunnen op verschillende indicatoren worden beoordeeld. Om het makkelijker te maken om dit te beheren, is het mogelijk om de prestatie beoordeling groep te koppelen aan een functie-activiteit, en vervolgens aan te geven welke indicatoren van toepassing zijn op welk functieniveau. Voor meer informatie, zie Overzicht van prestatie beoordeling groepen per functie-activiteit.
 6. Genereren prestatie beoordeling profielen — Na het inrichten van de groepen dient te manager of beoordelaar het profiel te genereren en te koppelen aan de betreffende medewerker(s).
 7. Genereren prestatie beoordeling verzoeken — Zodra de profielen zijn gegenereerd kunnen verzoeken worden gegenereerd om de beoordelaars te informeren dat ze de beoordeling kunnen uitvoeren. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling verzoeken genereren.
 8. Bekijken en beoordelen van prestatie beoordeling profielen — Zodra de verzoeken zijn gegenereerd kunnen de beoordelaars de profielen via de medewerkerkaart bekijken. Voor meer informatie, zie Prestatie beoordeling profielen bekijken.

Op deze pagina kunt u prestatie beoordeling profielen voor medewerkers aanmaken door de attributen te kopiëren van de prestatie beoordeling groepen. U kunt tevens meerdere beoordelaars opgeven voor de profielen die u genereert, waarmee u aangeeft dat de sollicitant of medewerker door mee dan één beoordelaar dient te worden beoordeeld.

Rollen en rechten

Om de prestatie beoordeling profielen te genereren is functierecht 107 – Maintain performance review benodigd. Gebruikers met de HR rol beschikken over dit functierecht.

Opmerkingen:

 • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Systeem Inrichting Beveiliging Functierechten.
 • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Systeem Inrichting Beveiliging Rollen.

Hoe genereer ik prestatie beoordeling profielen?

 1. Op de HRM: Genereren prestatie beoordeling profiel pagina bij Prestatie beoordeling in de sectie Koppeling: Vanaf, selecteert u de prestatie beoordeling groep die u aan de medewerkers wilt koppelen.
 2. Geef bij Omschrijving de omschrijving op die u wilt gebruiken voor de gegenereerde profielen.
 3. Bij Profiel: Begindatum geeft u de startdatum op van het verzoek dat aangemaakt voor de beoordelaars wanneer de profielen zijn aangemaakt.
 4. Definieer de andere relevante gegevens.
 5. Klik op Tonen.
 6. Selecteer de medewerker waarvoor u de profielen wilt genereren.
 7. Klik op Genereer profielen. Er wordt een melding getoond met de vraag of u verzoeken voor de gegenereerde profielen meteen wilt aanmaken of later via een background job.
 8. Maak een keuze en klik op Ja of Nee. De profielen worden nu aangemaakt.

Hou rekening met: Alle velden met een “!” zijn verplicht.

Hoe kan ik beoordelaars koppelen aan de profielen?

 1. Op de HRM: Genereren prestatie beoordeling profiel pagina bij Prestatie beoordeling in de sectie Koppeling: Vanaf, selecteert u de prestatie beoordeling groep die u aan de medewerkers wilt koppelen.
 2. Geef bij Omschrijving de omschrijving op die u wilt gebruiken voor de gegenereerde profielen.
 3. Bij Profiel: Begindatum geeft u de startdatum op van het verzoek dat aangemaakt voor de beoordelaars wanneer de profielen zijn aangemaakt.
 4. Definieer de andere relevante gegevens.
 5. Klik op Tonen.
 6. Selecteer de medewerker waarvoor u de profielen wilt genereren en klik vervolgens op in de kolom Beoordelers. De HRM: Beoordelaar pagina wordt getoond.
 7. Maak een selectie om de medewerkers te zoeken die u als beoordelaar wilt toevoegen en klik op Actualiseren.
 8. Selecteer de medewerkers die u als beoordelaar wilt toevoegen en klik op Toevoegen.
 9. Klik op Sluiten.
 10. Klik op Genereer profielen. Er wordt een melding getoond met de vraag of u verzoeken voor de gegenereerde profielen meteen wilt aanmaken of later via een background job.
 11. Maak een keuze en klik op Ja of Nee. De profielen worden nu aangemaakt.

Hou rekening met: Alle velden met een “!” zijn verplicht.

Knoppen

Velden

Kolommen

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.022.105
 Assortment:  Date: 16-12-2014
 Release: 230  Attachment:
 Disclaimer